Van Gaal slikt kritiek niet in: "Fans kunnen dat niet beoordelen"

13 juni 2022, 15:00

Louis van Gaal slikt zijn harde kritiek op De Kuip niet in. De bondscoach van het Nederlands elftal is van mening dat zijn uitspraken verkeerd zijn geïnterpreteerd. 'Oude troep', zo noemde Van Gaal het stadion van Feyenoord na afloop van het duel met Polen.

Van Gaal werd maandag tijdens het persmoment richting de wedstrijd tegen Wales gevraagd of hij zich misschien anders had moeten verwoorden. "De Kuip is natuurlijk een kolkend stadion met een geweldig publiek en een fantastische grasmat. Maar dat heb ik ook al gezegd. Het gaat natuurlijk om de faciliteiten die het stadion voor de technische en medische staf heeft. Zo'n staf bestaat uit bijna vijftig personen. Die moeten in de catacomben een ruimte en plaats vinden. Dat kan niet", aldus Van Gaal.

Volgens Van Gaal staat de massagetafel in de kleedkamer en komt de staf bij elkaar in de gym. "Er zijn maar drie toiletten op vijftig personen. En dat voor een belangrijke wedstrijd, waarbij iedereen een beetje zenuwachtig is. Dáár heb ik het over gehad. Ik heb het niet over het veld, het stadion, de sfeer of het publiek gehad. Dat is allemaal in orde. Maar dat is niet wat ik bedoeld heb."

"De voorwaarden om tot een goede wedstrijd te komen, de faciliteiten, zijn er niet. Of ze zijn verouderd, of gedateerd", vervolgde Van Gaal, die weet dat hij met zijn woorden het nodige heeft losgemaakt. "Maar de fans kunnen dat niet beoordelen, die zijn niet in de catacomben."

Lees ook: Matthijs de Ligt krijgt aanvoerdersband en verklapt nieuwe positie

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fans krijgen ook weleens een rondleiding . Het geen wat verouderd is en moet worden verbeterd daar heeft onze heilige geen last van. Verder als je 50 man staf hebt is al gauw iets te klein

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen