Spaanse tegenstander voor Ten Hag bij debuut op Old Trafford

13 juni 2022, 16:19   Bijgewerkt: 13 juni 2022, 16:34

Rayo Vallecano vormt de tegenstander van Manchester United bij het debuut van Erik ten Hag op Old Trafford. Dat heeft de nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland zojuist bekendgemaakt. 

Rayo Vallecano promoveerde vorig jaar naar de hoogste Spaanse divisie. De club uit de Madrileense wijk Vallecas kan terugkijken op een geslaagde rentree in La Liga. Ze eindigde op een knappe twaalfde plaats. Rayo Vallecano maakte indruk door onder meer met 0-1 te winnen van FC Barcelona in Camp Nou. Álvaro García maakte op 24 april het enige doelpunt. 

Op 31 juli nemen de Spanjaarden het op Old Trafford op tegen Manchester United. Rayo Vallecano wordt de eerste tegenstander van Ten Hag als hoofdtrainer van Manchester United in zijn nieuwe thuishaven. Het duel met de Spaanse middenmoter vormt tevens het sluitstuk van de voorbereiding van de gevallen Engelse grootmacht.

Ten Hag mag flink aan de bak in de voorbereiding. Zo trapt Manchester United op 12 juli af met de kraker tegen Liverpool. Deze vriendschappelijke wedstrijd wordt gespeeld in Thailand. Gaandeweg de voorbereiding treft de ploeg van Ten Hag ook nog onder meer Crystal Palace en Aston Villa. Daags voor de ontmoeting met Rayo Vallecano speelt Manchester United in Oslo tegen Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone bleek in het afgelopen seizoen nog te sterk in de achtste finale van de Champions League. 

Hoogte-en dieptepunten

Als trainer van Ajax beleefde Ten Hag hoogte- en dieptepunten tegen Spaanse ploegen. Hij zal zich ongetwijfeld voor altijd het treffen met Real Madrid in 2019 in de achtste finale van de Champions League blijven herinneren. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde weliswaar in een 1-2 zege voor Real Madrid, maar de return in de Spaanse hoofdstad werd een prooi voor Ajax: 1-4. Maar onder leiding van Ten Hag verloor Ajax ook regelmatig van een Spaanse club. In 2019 won Valencia met 0-1 in de Johan Cruijff ArenA en een paar maanden later bleek Getafe te sterk in de knock-outfase van de Europa League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen