'Transfer naar Turkije lonkt voor Weghorst, spits beslist woensdag'

13 juni 2022 – De kans is groot dat Wout Weghorst met ingang van volgend seizoen actief is in de Turkse competitie. Weghorst, die afgelopen woensdag nog de winnende maakte voor Oranje in het Nations League-duel met Wales, heeft al een akkoord bereikt met Besiktas. 

'Transfer naar Turkije lonkt voor Weghorst, spits beslist woensdag'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt het Turkse Sporx althans. Zo lijkt er een vroegtijdig einde te komen aan het huwelijk tussen Burnley en Weghorst. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ verruilde VFL Wolfsburg afgelopen winter voor Burnley. Weghorst droomde van de Premier League en met zijn transfer naar Burnley ging die droom dus in vervulling. Maar die veranderde al snel in een nachtmerrie. Weghorst scoorde slechts twee keer voor Burnley en kon niet voorkomen dat de club degradeerde naar het tweede niveau van Engeland. 

Het werd al snel duidelijk dat Weghorst geen trek had in wedstrijden op het tweede niveau. Daarvoor was hij niet naar Engeland gekomen. Nu lonkt er dus een Turks avontuur. Weghorst wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Besiktas. De Oranje-international reageerde onlangs in gesprek met Voetbal International nog op die geruchten. ''Niet alles geloven wat er in de media staat. Er wordt de indruk gewekt dat ik al in Turkije zit en dat het bijna rond is'', klonk het namens de spits. Dat zou nu dus wel het geval zijn. Volgens Sporx kan Weghorst door een clausule in zijn contract op huurbasis vertrekken bij Burnley, zonder dat zijn nieuwe club een transfersom hoeft te betalen. 

De nieuwe werkgever van Weghorst dient wel zijn salaris te betalen. In Turkije wacht hem naar verluidt een vorstelijk jaarloon van 2,7 miljoen euro. Besiktas ziet Weghorst nog liever vandaag dan morgen zijn jawoord geven. De Turkse club werd de afgelopen tijd met meerdere spitsen in verband gebracht, maar Weghorst staat bovenaan het verlanglijstje. ''Weghorst is onze eerste prioriteit'', klinkt het namens voorzitter Ahmet Nur Çebi, volgens wie Weghorst Besiktas woensdag, na de interland tussen Oranje en Wales, gaat informeren over zijn definitieve beslissing. Alexander Sørloth staat ook in de belangstelling van Besiktas, maar de oud-speler van FC Groningen lijkt pas een serieuze optie te worden als Weghorst zich toch nog bedenkt. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd