Mulder plaatst vraagtekens bij keuze Gravenberch voor Bayern

13 juni 2022 – Het hoge woord is er eindelijk uit: Ryan Gravenberch draagt met ingang van volgend seizoen het shirt van Bayern München. Der Rekordmeister maakte maandagavond melding van een akkoord met Ajax over de komst van de middenvelder. Waar Gravenberch bij Ajax zeker was van zijn plek, valt dat in Zuid-Duitsland nog te bezien. De concurrentie is namelijk niet gering. 

Mulder plaatst vraagtekens bij keuze Gravenberch voor Bayern

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De transfer van Gravenberch naar Bayern München hing al een tijdje in de lucht. De middenvelder had in een vroegtijdig stadium al besloten dat hij Ajax deze zomer wilde verlaten voor de kampioen van Duitsland. Bayern München had niet lang de tijd nodig om Gravenberch te overtuigen om voor een transfer naar Zuid-Duitsland te kiezen, ondanks de gevestigde namen die daar al rondlopen op het middenveld. ''Ik zie wel een hele goede match, maar hij gaat wel concurrentie krijgen op het middenveld'', zegt Youri Mulder bij Ziggo Sport

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann heeft nogal wat te kiezen op het middenveld. ''Je hebt daar Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Marcel Sabitzer en Jamal Musiala is een groot talent'', bespreekt Mulder de keuzes van Nagelsmann. ''Gravenberch kan dus aan de bak. Maar hij komt wel bij een club die vaak een plan heeft met een speler. Op zijn leeftijd is het ook wel weer zo dat je veel moet spelen om je weer door te ontwikkelen. Dan heb je er niks aan om op de bank te zitten.'' Had Gravenberch dan beter niet nog een jaartje bij Ajax kunnen blijven? ''Vanuit dat oogpunt misschien wel. Daar was hij zeker van een basisplaats'', aldus Mulder.

Lees ook: Gravenberch neemt afscheid van zijn vrienden: "Dat is het moeilijkst"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd