'Fortuna werkt aan superstunt: Yilmaz moet naar Sittard komen'

13 juni 2022 – Maakt Burak Yilmaz zijn doelpunten binnenkort in de Eredivisie? Kijk er niet vreemd van op als hij met ingang van volgend seizoen te bewonderen is in Nederland. Fortuna Sittard is namelijk bezig met de eventuele komst van de Turkse topschutter. 

'Fortuna werkt aan superstunt: Yilmaz moet naar Sittard komen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt Voetbal International althans. 'Bronnen binnen de club bevestigen aan VI dat Fortuna de mogelijkheden serieus bekijkt', klinkt het. Of het ook daadwerkelijk van een transfer van Yilmaz naar Fortuna Sittard komt, zal moeten blijken. Volgens VI zijn de kansen 'onduidelijk'. Yilmaz stond in het afgelopen seizoen nog onder contract bij OSC Lille, waarmee hij in 2021 landskampioen van Frankrijk werd, maar beschikt over een aflopend contract. 

Fortuna Sittard speelde zich in het afgelopen seizoen pas op de slotdag veilig. De Limburgers zegevierden met 0-1 tegen NEC, waardoor ze zich verzekerden van ieder geval nog een jaar in de Eredivisie. Zian Flemming was met de winnende treffer de gevierde man bij Fortuna Sittard. De kans is echter klein dat we Flemming met ingang van volgend seizoen nog in het shirt van Fortuna Sittard zien. Flemming kon afgelopen zomer en winter al een stap maken, maar toen wilden de Limburgers hem nog niet laten gaan. Deze zomer lijkt niets een transfer in de weg te staan. In dat geval zou de komst van de 36-jarige Yilmaz natuurlijk geen overbodige luxe zijn. 

Yilmaz speelde vooralsnog 521 clubwedstrijden gedurende zijn loopbaan. Hij scoorde maar liefst 256 keer. Ook in dienst van de Turkse nationale ploeg schoot hij met scherp: 31 keer in 77 interlands. Het Nederlands elftal kent Yilmaz als geen ander. Tijdens het WK-kwalificatieduel met Oranje in maart vorig jaar maakte Yilmaz er nog drie. De topschutter besloot begin dit jaar een einde te maken aan zijn interlandloopbaan. De gemiste strafschop in de halve finale van de play-offs voor het WK in Qatar werd hem te veel. De Portugezen zegevierden met 1-0 en gingen daardoor een ronde verder. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd