Bayern trots: "Gravenberch is een van de grootste talenten van Europa"

14 juni 2022, 08:45

Het hing al weken in de lucht, maar maandag werd het pas officieel:

Ryan Gravenberch

M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch
 
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch is speler van Bayern München. De verwachtingen zijn vanaf dag één hooggespannen, zo blijkt uit de lovende woorden van directeur Oliver Kahn en technisch manager Hasan Salihamidži?.

"Ryan Gravenberch is a jonge, interessante speler die veel Europese topclubs wilden vastleggen", wordt Kahn geciteerd op de website van de club. "Hij heeft voor Bayern gekozen omdat hij zich hier op het hoogste niveau kan ontwikkelen. Spelers met zijn kwaliteiten zijn belangrijk voor Bayern's toekomstige route."

Lees ook: Gravenberch neemt afscheid van zijn vrienden: "Dat is het moeilijkst"

Salihamidži? sluit zich bij die woorden aan: "Hij is een van de grootste talenten van Europa, is technisch uitstekend, vindt altijd oplossingen in kleine ruimtes, is erg dynamisch en doelgericht", aldus de beleidsbepaler, die trots is dat Gravenberch voor zijn club heeft gekozen. "Het laat zien dat hij overtuigd is van ons als club en dat hij kansen ziet. Wij houden van spelers met die mentaliteit. We hebben er alle vertrouwen in dat we vele successen gaan halen met hem."

Lees ook: Mulder plaatst vraagtekens bij keuze Gravenberch voor Bayern

Gravenberch gaat in Bayern München terechtkomen in een enorme concurrentiestrijd. De middenvelder moet samen met Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Marcel Sabitzer en Jamal Musiala vechten voor een basisplaats. De voormalig Ajacied is wilde daar tijdens zijn presentatie niet teveel over nadenken. Hij was vooral blij dat de kogel eindelijk door de kerk was. "Toen het aanbod van Bayern kwam, hoefde ik er niet lang over na te denken. Dit is een van de grootste clubs die er is; spelers van over de hele wereld willen voor deze club spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen