Van Gaal heeft hulp van 'professor Tim': "Wordt minder een loterij"

14 juni 2022, 09:10   Bijgewerkt: 14 juni 2022, 09:15

Louis van Gaal geeft zijn spelers huiswerk mee voor de komende maanden: de internationals moeten trainen op strafschoppen. De bondscoach wil voorkomen dat Oranje weer wordt uitgeschakeld in een penaltyreeks, zoals op het wereldkampioenschap in Brazilië gebeurde.

"Ze moeten de visie volgen die wij hebben aangegeven. Dat is niet mijn visie, maar het is de visie van wetenschappers. Professor Tim zit achter dat plaatje en Frans Hoek en ik voeren dat uit. Het wordt minder een loterij dan", legt de oefenmeester uit in gesprek met de NOS. Met de professor doelt hij op Tim Janssen, die in het performance-team van de voetbalbond zit. Hij heeft een speciale manier om strafschoppen te nemen.

"Dat is een hele filosofie, maar die ga ik niet vertellen, want anders maak ik andere landen wijzer", vertelt Van Gaal. Inmiddels is de trainer al wat wijzer over strafschoppennemers, stelt hij. Twee keer is er een penaltysessie geoefend. "Ik heb er nu al een paar gezien die afvallen."

Overigens wordt er niet alleen gekeken naar de strafschoppennemers, ook de doelmannen worden onder de loep genomen. Tim Krul werd tijdens het wereldkampioenschap in 2014 de held tegen Costa Rica. Hij loodste zijn ploeg als invaller naar de volgende ronde. Nu wordt er gekeken wie op dit moment de specialist is onder de lat. "We testen het nu allemaal. Dan gaat het om reactiesnelheid en ook de 'reach' van de keeper. En hoe hij spelers uit hun concentratie haalt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan iemand deze narcist verwijzen naar professionele hulp, want hij is degene die eens flink getest moet worden !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin weer . Je kan oefenen. Dan zullen de mindere penaltynemers een iets beter trap krijgen Maar je kan een penalty serie op een wk niet simuleren. Zenuwen etcetc dat kan je analiseren wat je wil ,maar is een ongrijpbaar iets Het is al vaker gebeurd dat goeie nemers ineens missen etc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen