Vink noemt kritiek Van Gaal 'klinkklare onzin': "Zou ik toejuichen"

14 juni 2022 – Jurriën Timber kreeg na het duel met Polen de nodige kritiek van Louis van Gaal. De bondscoach vond dat de verdediger teveel met de bal liep en niet snel genoeg combineerde. Marciano Vink kan zich niet vinden in de woorden van de keuzeheer. De analist denkt dat Nederland juist profijt had van het spel van de Ajacied.

Vink noemt kritiek Van Gaal 'klinkklare onzin': "Zou ik toejuichen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als een tegenstander de hele wedstrijd een mannetje op Frenkie de Jong zet, moeten er anderen opstaan. Timber heeft bij Ajax bewezen dat hij die rol heel goed kan invullen. Als hij dan langer aan de bal blijft om spelers naar zich toe te trekken, komen er anderen vrij", legt Vink uit. "Dan gaat het erom: hoe vrij willen die anderen tussen de linies lopen? Dáár moet je dan je stempel op drukken."

Van Gaal stelde dat de verdediger misschien moe was na een slopend seizoen. Vink snapt niet waarom hij Timber dan niet op vakantie stuurde, zoals hij wel met Virgil van Dijk heeft gedaan. "Nu kreeg hij de wind van voren, omdat hij te lang met de bal zou dribbelen. Dat vond ik klinkklare onzin", vervolgt Vink. ,,Als je belangrijkste opbouwer wordt vastgezet, dan moeten er anderen opstaan. Die andere twee middenvelders doen dat niet. Dan probeert Timber in ieder geval nog iets te creëren."

Vink vindt het juist goed dat de centrale verdediger initiatief neemt. "Je moet een plan B hebben als een tegenstander direct op Frenkie staat. Dan moet iemand anders indribbelen. Als Timber dat doet, zou ik dat alleen maar toejuichen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd