'Leegloop Feyenoord: Slot ziet Til niet terugkeren na goed seizoen'

14 juni 2022, 13:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord kan een langer verblijf van Guus Til vergeten. De middenvelder werd dit seizoen gehuurd van Spartak Moskou, maar de Russische club wil niet nogmaals meewerken. Alleen bij een definitieve verkoop kan er gepraat worden. Dat meldt het betrouwbare 1908.nl. Daar hebben de Rotterdammers echter geen geld voor.

Frank Arnesen moet winkelen met weinig geld op zak, waardoor hij hoopte dat Til nog een seizoen actief kon blijven in De Kuip. De middenvelder was afgelopen seizoen belangrijk met zijn doelpunten, maar een langer verblijf is dus geen enkele optie. De Russische club weet ook dat zijn statistieken afgelopen jaar prima waren. Daarom krijgt hij een nieuwe kans in Moskou of hij moet verkocht worden voor de hoofdprijs. Spartak betaalde maar liefst twintig miljoen euro voor zijn komst.

Dat bedrag lijkt nu niet haalbaar voor de Russische bekerwinnaar, waar ook Quincy Promes onder contract staat. Til heeft nog een contract voor twee seizoenen en zijn huidige marktwaarde wordt geschat op circa acht miljoen euro. Een behoorlijk stuk lager dan de transfersom die de Russen destijds betaald hebben. Voor Feyenoord is acht miljoen euro sowieso geen optie, zelfs niet als de sterspelers allemaal vertrekken voor grote bedragen.

Feyenoord-leegloop

Het vertrek van Til is een hard gelag voor Arne Slot, die naar alle waarschijnlijkheid meer basisspelers ziet vertrekken. Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Luis Sinisterra worden allemaal gelinkt aan een nieuw avontuur. Daarnaast keert Cyriel Dessers niet terug in De Kuip en heeft ook Bryan Linssen zijn koffers gepakt voor een Aziatisch avontuur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet dat de contracten van spelers van Russische clubs niet als ongeldig worden verklaard en alle spelers transfervrij worden gesteld.

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie gast. Bij BMI moet ik altijd denken aan het WK waar in Brazilië waar ieder andere speler geacht werd strak en serieus te kijken en BMI gewoon zijn eigen plan trok door die brede grijns op zn smoel te toveren. https://www.youtube.com/watch?v=zbxvY4QWr8A

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen