PSV verhuurt van tumor herstellende Baumgartl opnieuw

14 juni 2022, 17:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV verhuurt Timo Baumgartl ook volgend seizoen aan Union Berlin, zo maakt de Eindhovense club dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Baumgartl maakte in de zomer van 2019 voor maximaal twaalf miljoen euro de overstap van VfB Stuttgart naar PSV. De hoge verwachtingen die zo'n prijskaartje met zich meebrengt, wist de Duitse centrale verdediger nooit waar te maken. Vorig jaar zomer maakte Baumgartl de overstap naar Union Berlin, waar hij zich aardig heeft opgekrabbeld.

In de Duitse hoofdstad kwam Baumgartl het voorbije seizoen in alle competities tot 35 officiële optredens (allemaal basisplaatsen). Aan zijn seizoen kwam begin mei een abrupt einde toen bij een routinecontrole een tumor bij hem werd ontdekt. Daarvan herstelt Baumgartl nu bij de club die hem ook volgend seizoen huurt van PSV.

"Gelukkig doe ik al een aantal jaren aan preventieve zorg. Ik ben erg dankbaar voor de snelle, duidelijke diagnose en voor de succesvolle operatie die sindsdien heeft plaatsgevonden. Ik wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor de ongelooflijke steun. Dat zal ik nooit vergeten. Mijn focus ligt nu op het snelst mogelijke herstel", liet de verdediger destijds weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen