In kannen en kruiken: Liverpool heeft Ajax-plaaggeest binnen

14 juni 2022, 20:21   Bijgewerkt: 14 juni 2022, 20:34

Darwin Núñez is de nieuwe spits van Liverpool. De komst van de Uruguayaan hing al een paar dagen in de lucht, maar het was nog wachten op de officiële aankondiging van de Engelse grootmacht. Núñez komt over van Benfica, dat 75 miljoen euro ontvangt. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot een slordige 100 miljoen euro. 

Núñez was in het afgelopen seizoen de grote revelatie bij Benfica. De 22-jarige centrumspits was in de Portugese competitie liefst 26 keer trefzeker in 28 wedstrijden. Ook in de Champions League schoot hij met scherp. In tien duels in het miljardenbal scoorde hij zes keer, waaronder eenmaal tegen Ajax. Zijn doelpunt in de Johan Cruijff ArenA maakte uiteindelijk het verschil tussen Ajax en Benfica. De Portugezen plaatsten zich dankzij een 0-1 overwinning in Amsterdam, na de 2-2 in Lissabon, voor de kwartfinale. Daarin namen Benfica en Núñez het op tegen Liverpool, dat over twee wedstrijden te sterk bleek. 

Nuñez kon desondanks terugkijken op een succesvol tweeluik met Liverpool. Hij was in zowel de heen- als terugwedstrijd trefzeker. Virgil van Dijk had tijdens de eerste ontmoeting in Lissabon zijn handen vol aan de spits. En dat is Liverpool niet vergeten. Núñez werd in de afgelopen maanden in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar speelt zijn wedstrijden met ingang van volgend seizoen dus voor de nummer twee van het afgelopen seizoen in Engeland. Dúñez tekent bij Liverpool een contract tot medio 2028. De Engelse grootmacht betaalt 75 miljoen euro voor zijn komst. Maar dat bedrag zal in de toekomst dus nog (veel) hoger uitvallen.

De Uruguayaan maakte in de zomer van 2020 de overstap van het Spaanse UD Almería naar Benfica. Núnez kwam uiteindelijk 84 keer in actie voor de Portugese grootmacht. Hij scoorde 47 keer en verzorgde 16 assists. Liverpool kan zijn scoringsdrift heel goed gebruiken. Het ligt namelijk in lijn der verwachting dat de verliezend Champions League-finalist in het afgelopen seizoen deze zomer niet alleen afscheid neemt van Roberto Firmino, maar ook van Sadio Mané. De Senegalees, tijdens het WK in Qatar tegenstander van Oranje, heeft bij Liverpool nog een contract tot de zomer van 2023, maar heeft zijn wens om deze zomer al te vertrekken luid en duidelijk uitgesproken. Bayern München is de belangrijkste gegadigde om Mané over te nemen van Liverpool. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen