Memphis doet uit de doeken wat hij met Van Gaal besprak

14 juni 2022, 23:59

Memphis Depay had voorafgaand aan zijn invalbeurt én na zijn winnende doelpunt tegen Wales een onderonsje met bondscoach Louis van Gaal. Bij de NOS doet de matchwinner uit de doeken wat er is gezegd.

Van Gaal fluisterde Memphis iets in voordat hij de aanvaller binnen de lijnen bracht. "Hij zei: maak er maar een voor me", onthult de maker van de 3-2. Na afloop van de wedstrijd zochten de speler en trainer elkaar weer op. Ditmaal was het Memphis die het woord nam. "Achteraf kwam ik naar hem toe en zei ik: deze is voor jou."

Het liefst was Memphis gestart tegen Wales, zeker omdat hij in de vorige wedstrijd tegen Polen in blessuretijd een strafschop miste. "Ik wil altijd spelen, maar ik begrijp dat er anderen moeten spelen. Zij hebben het vandaag fantastisch gedaan en laten zien dat ze het Nederlands elftal naar een goed niveau tillen. Dan snap ik wel dat ik af en toe plaats moet maken."

Als invaller kreeg Memphis twintig minuten speeltijd. Vlak na de gelijkmaker van Wales prikte hij de 3-2 binnen. "Het is geweldig om het seizoen zo af te sluiten. Er komt wat geluk bij kijken, maar het is onze spirit. We blijven erin geloven", aldus Memphis. "Nu ben ik ineens in de laatste minuut de matchwinner, dat had tegen Polen ook gemoeten. Maar dat kan helaas niet altijd."

Interactie met publiek

Zijn winnende doelpunt vierde hij met het publiek, waarmee hij veel interactie had. "Daar hou ik van, ook bij het warmlopen. Af en toe doe ik een duimpje omhoog, maak ik een praatje of steek ik mijn hand omhoog. Daarmee kun je iemand zijn dag maken", vervolgt Memphis, die na het laatste fluitsignaal zijn voetbalschoenen weggaf. "Het is het einde van het seizoen en ik heb ze niet meer nodig. Ik gaf ook andere dingen weg. Dat hebben die mensen dan voor altijd in hun huis, het is toch een aandenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen