OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen Blatter en Platini

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 juni 2022 – In Zwitserland heeft het Openbaar Ministerie woensdagmiddag een voorwaardelijke celstraf geëist tegen Michel Platini en Sepp Blatter. Het tweetal wordt verdacht van het uitvoeren van een illegale transactie.

OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen Blatter en Platini

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In 2011 heeft Platini, voormalig-topvoetballer, een bedrag van ongeveerr 1,8 miljoen euro ontvangen van Blatter. Volgens de 86-jrige Zwitser zou Platini daar recht op hebben gehad wegens zijn verrichte werkzaamheden. Volgens het Openbaar Ministerie zit dat verhaal echter anders in elkaar.

Het OM stelt namelijk dat Platini en Blatter de FIFA, waar Blatter tussen 1998 en 2015 werkzaam voor was als voorzitter, hebben opgelicht met de illegale transactie. Volgens de aanklager handelden Blatter en Platini puur en alleen uit egoïstische en geldelijke motieven. 

Op 8 juli zal duidelijk worden welke straf de twee zullen krijgen. Ze riskeren tot vijf jaar cel voor oneerlijk bestuur, fraude, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Blatter had de beschuldigingen tijdens zijn hoorzitting ontkend en heeft zich beklaagd over vooroordelen in de media.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd