Go Ahead presenteert nieuwe doelman; Twente heeft staf weer compleet

29 december 2022, 14:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeffrey de Lange is de nieuwe keeper van Go Ahead Eagles. De 24-jarige sluitpost komt over van FC Twente, waar hij afgelopen seizoen zijn eerste twee Eredivisiewedstrijden speelde. De Lange krijgt de kans om zich te bewijzen als eerste keeper na het vertrek van Andries Noppert naar sc Heerenveen.

De Lange speelde in de jeugd van Ajax, maar maakte in 2017 de overstap naar FC Twente. "Dat was een bewuste keuze", blikte hij terug op de website van zijn nieuwe club. "FC Twente was voor mij een nieuwe stap buiten mijn comfortzone. Het waren bewogen jaren met onder meer degradatie uit de Eredivisie in 2018, het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie in 2019 en afgelopen seizoen de vierde plaats in de Eredivisie."

Bij laatstgenoemde prestatie had De Lange, de reserve achter Lars Unnerstall, een klein rolletje. Hij maakte zijn Eredivisiedebuut tegen PSV (5-2 nederlaag) en stond drie maanden later ook onder de lat bij de 0-1 zege op Willem II. Bij Go Ahead hoopt hij nu nog meer minuten te gaan maken. "Uiteraard wil ik aankomend seizoen zo veel mogelijk spelen, dat staat met stip op één. Maar daarnaast wil ik zoveel mogelijk genieten van deze club, de sfeer proeven en zien hoe het voetbal in Deventer leeft."

Volgens technisch directeur Paul Bosvelt is voor de doelman de ruimte weggelegd om zijn doelen uit te laten komen. "Jeffrey krijgt in de voorbereiding de tijd om zich te laten zien aan de technische staf. Hij voldoet aan de voorwaarden die we belangrijk vinden voor een eerste doelman. Daarnaast heeft hij vertrouwen van onze keeperstrainer Eric Weghorst om voor de positie van eerste doelman te gaan strijden."

Staf FC Twente

Op de dag dat FC Twente dus een keeper zag vertrekken, trok het zelf een assistent-trainer aan. De 57-jarige Adrie Bogers wordt de vervanger van de vertrokken Andries Ulderink en maakt daarmee de staf van Ron Jans weer compleet. Bogers was in het verleden kort hoofdtrainer bij NAC Breda (interim), Sparta en NEC, maar was vooral vaak assistent. Die functie vervulde hij eerder bij RKC Waalwijk, Urawa Red Diamonds (Japan), NAC, Willem II, NEC, ADO Den Haag, Roda JC en de nationale ploeg van Irak. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen