'Voormalig trainer wil Weghorst op hoogste niveau actief houden'

15 juni 2022 – Het lijkt er niet op dat Wout Weghorst komend seizoen net als zijn Burnley op het tweede niveau hoeft te spelen. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League, maar voor de spits lijkt dat een uitleenbeurt tot gevolg te gaan hebben. Een serieuze kandidaat is Eintracht Frankfurt, waar Weghorst een oude bekende zou treffen.

'Voormalig trainer wil Weghorst op hoogste niveau actief houden'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oliver Glasner, die Eintracht Frankfurt vorig seizoen naar Europa League-winst en daarmee een Champions League-ticket loodste, was eerder namelijk de trainer van Weghorst bij VfL Wolfsburg. Zijn huidige club is op zoek naar een nieuwe spits, waarbij Weghorst volgens BILD inmiddels bovenaan het lijstje zou staan. Frankfurt wil bovendien snel handelen; de beoogde versterking moet voor de start van de voorbereiding op 27 juni binnen zijn.

Weghorst zelf gaf eerder al aan dat Championship-voetbal met Burnley hoe dan ook geen optie was. In zijn ideale scenario werd hij voor één seizoen verhuurd en deed de club zelf er alles aan om direct terug te keren in de Premier League, waar hij dan het jaar erop weer actief zou kunnen zijn. Weghorst werd de afgelopen tijd ook nadrukkelijk gelinkt aan het Turkse Besiktas. Volgens het Turkse [iSporx] zou hij woensdag - vandaag dus - de knoop doorhakken. 

Alternatieven
Overigens heeft Eintracht Frankfurt zelf ook al twee alternatieven op het lijstje staan, mocht de komst van Weghorst toch niet doorgaan. Het gaat in de eerste plaats om Lucas Alario, die voor zo'n 6,5 miljoen euro kan worden overgenomen van Bayer Leverkusen. Zit ook de komst van de Argentijn er niet in, dan komt voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter in beeld. Hij staat momenteel onder contract bij VfL Bochum. 

Reacties

Bundesliga

gerelateerd