WK-plannen verstoord: Barcelona zwaait Alves (39) wederom uit

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 juni 2022 – FC Barcelona gaat niet verder met de 39-jarige Dani Alves. De afgelopen tijd werd er intern nagedacht over een nieuwe contractaanbieding voor de clubicoon, die in de winter transfervrij terugkeerde, maar deze kwam er uiteindelijk niet. Voor de Braziliaan is dat een teleurstelling, zeker met het oog op het naderende WK.

WK-plannen verstoord: Barcelona zwaait Alves (39) wederom uit

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Verschillende Spaanse media en ook transferexpert Fabrizio Romano wisten woensdagavond te melden dat de beslissing van de club inmiddels definitief is. Alves tekende afgelopen winter sowieso een contract voor slechts zeven maanden, maar had goede hoop op verlenging daarvan. Verschillende opties werden besproken, waaronder een verbintenis voor slechts een halfjaar werden besproken, maar de club koos er uiteindelijk dus toch voor om afscheid te nemen.

WK
Alves zelf wilde juist erg graag door bij Barcelona en stond ook open voor een contract van zes maanden. Dit was voor hem namelijk een ideale manier geweest om zich optimaal voor te bereiden op het naderende WK met Brazilië. In Camp Nou hoopte hij zichzelf klaar te stomen voor zijn (hoogstwaarschijnlijk) laatste eindtoernooi, maar daarvoor zal hij nu dus een nieuwe club moeten zoeken.

In 2016 nam Alves ook al afscheid van Barça, om na avonturen bij Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo in de winter weer bij zijn oude liefde te belanden. Onder oud-ploeggenoot Xavi was hij vaak basisspeler. Alves kwam tot zeventien optredens (alle competities), waarin hij goed was voor één goal en vier assists.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd