Lang over eigen toekomst: "Goede voetballers kunnen overal spelen"

15 juni 2022, 20:49

Noa Lang is blij met wat hij dinsdagavond in de laatste interland van Oranje deze maand heeft laten zien. De aanvaller zette een goed optreden neer en bekroonde dat met zijn eerste treffer namens het Nederlands elftal. Na afloop ging hij onder meer in op zijn toekomst en zijn kansen voor het naderende WK. 

"Die eerste is lekker om te maken", blikte Lang terug met De Telegraaf. "Dan is de druk er vanaf. Daar zocht ik wel naar. Ik ben ook iemand die graag een stempel wil drukken, die geïrriteerd is als hij naar huis gaat zonder goal." Maar ook los van dat doelpunt heeft de aanvaller zich goed gepresenteerd. "De trainer wilde dat ik voornamelijk op mijn positie bleef en van daaruit mijn vrijheid zocht richting de zestien. Dat ik niet zoveel ging zwerven. En vooral diepgang. De trainer wil gewoon discipline bij mij zien en ik denk dat dat deze wedstrijd wel oké was."

WK

Lang ging vervolgens ook in op zijn toekomst. Volgens recente berichtgeving zou deze waarschijnlijk bij AC Milan liggen, maar volgens hemzelf is er nog niets zeker. "Het wordt een heel belangrijke stap, zeker ook met het WK dat eraan komt. Ik ga een keuze maken waar ik me goed bij voel. Ik ben er nog lang niet uit waar mijn toekomst ligt." Onlangs gaf hij wel al een spraakmakend afscheidsinterview, maar ook een langer verblijf bij Club Brugge is niet uitgesloten. "Als dat moet, doe ik dat met alle plezier, want ik hou van Club Brugge. Dan geef ik daar de volle honderd procent. Maar we hebben wel van twee kanten afgesproken dat het tijd is om te vertrekken, zodat ik me verder kan ontwikkelen."

Voor een scenario waarin Lang bij zijn nieuwe club niet aan spelen toekomt en daardoor het WK misloopt, is hij niet bang. "Ik moet me ontwikkelen. Als ik naar een grotere club ga, train ik op een hoger niveau en speel ik op een grotere intensiteit. Daar zal ik waarschijnlijk een betere voetballer van worden." In welke competitie hij terechtkomt, maakt voor Lang weinig uit. "Goede voetballers kunnen overal spelen. Het gaat erom dat je in gesprek gaat met een club en dat die club je dan een goed gevoel geeft."

Lees ook: Lang maakt indruk: 'Of ze fluiten of zingen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen