'Renovatie achterhoede Barcelona op komst: Dest als ruilmiddel'

16 juni 2022, 10:57

FC Barcelona gaat de achterhoede verbouwen deze zomer. Nadat afscheid werd genomen van Dani Alves en eerder ook naar buiten kwam dat Gerard Piqué moet vrezen voor minder speeltijd, gaat het ook over de toekomst van Sergino Dest. De club zou hem willen betrekken in de deal met Sevilla.

Dat schrijft El Mundo Deportivo donderdagochtend althans. De Catalaanse grootmacht wil Jules Koundé dolgraag aanschaffen, maar het prijskaartje van negentig miljoen is de club veel de gortig. Dat ook Chelsea concrete interesse heeft in de Fransman, maakt de deal behoorlijk gecompliceerder.

Daardoor zou FC Barcelona Dest, die zelf de voorkeur heeft om te blijven in Camp Nou, als ruilmiddel willen aanbieden. Met een tot 2025 lopend contract heeft Dest zelf een belangrijk deel van zijn toekomst in de hand, maar weet dat de concurrentie fors zal blijven. Routinier Sergi Roberto tekent namelijk vermoedelijk voor een jaar bij tot 2023.

Lees ook'FC Barcelona mag hopen op de komst van gewenste verdediger'

Bovendien schrijft transferspecialist Fabrizio Romano dat trainer Xavi nog altijd concreet hoopt op César Azpilicueta (32). De ervaren verdediger heeft nog maar een jaar contract bij Chelsea, toch wil trainer Thomas Tuchel hem niet laten gaan. Maar als hij wél komt, dan is de toekomst van Dest nog meer onzeker.

Toch vertrekt er vermoedelijk ook een concurrent voor de Amerikaan: Oscar Mingueza laat Camp Nou vermoedelijk in deze zomer achter zich, zo schrijft El Mundo Deportivo eveneens. Hij mag voor slechts vijf miljoen euro gaan en met vijf La Liga-clubs en Valencia, Hoffenheim en Eintracht Frankfurt is er heel veel belangstelling voor de multi-inzetbare verdediger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen