Janssen neemt 'talentvolle' Kruys officieel mee naar VVV-Venlo

16 juni 2022, 10:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hing al enige tijd in de lucht, maar inmiddels is het officieel: Ricky Kruys (37) is de nieuwe trainer van VVV-Venlo. De voormalig assistent- en interim-trainer van FC Utrecht volgt het pad van technisch manager Willem Janssen en gaat vanaf dit seizoen aan de slag in de Eerste Divisie.

Dat meldt de club via de clubkanalen. Daarmee neemt Janssen de man onder wie hij tot dit seizoen werkte mee naar VVV-Venlo. "Rick is een moderne en ambitieuze trainer die goed kan samenwerken. Bovendien heeft hij veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Daarmee voldoet hij aan het profiel dat we zochten", licht Janssen de beslissing van hem de club toe.

Alle veranderingen bij VVV-Venlo waren mede de reden dat Jos Luhukay vertrok. Janssen krijgt min of meer de vrije hand en heeft veel vertrouwen in Kruys. "Rick is een hele talentvolle trainer die zich naast grote trainers heeft ontwikkeld tot de trainer die hij nu is. Hij heeft een duidelijke voetbalvisie en is in staat om die visie over te brengen op onze spelersgroep. We zijn dan ook enorm blij dat Rick de komende twee seizoenen bij ons voor de groep staat."

Lees ook: Jos Luhukay haalt uit naar VVV-Venlo

Kruys was in het restant van het afgelopen Eredivisie-seizoen de interim-coach na het vertrek van René Hake. Eerder stond hij als interim-trainer ook al eens voor de groep bij FC Utrecht. Ditmaal krijgt hij de kans om iets op te bouwen in de Eerste Divisie en helemaal op eigen benen te staan. "Dit is voor mij een mooie stap naar een hele mooie club. Ik ben na de gesprekken met VVV erg enthousiast geworden en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan", aldus de nieuwe coach.

"De Koel geeft me een nostalgisch gevoel met de bekende trap en het publiek dat dicht op het veld zit, dus ik kan niet wachten om straks in een volle Koel te staan. Er liggen mooie uitdagingen bij VVV en ik hoop dat we het team in de voorbereiding goed neer kunnen zetten en de supporters enthousiast kunnen maken", zei Kruys, die zich wel bewust is van het feit dat er dit jaar een sterke Eerste Divisie staat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen