Sparta vervangt Maduka Okoye door beste keeper van KKD

16 juni 2022 – Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Nick Olij. De 26-jarige doelman komt voor een onbekend bedrag over van NAC Breda.

Sparta vervangt Maduka Okoye door beste keeper van KKD

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Olij tekent op Het Kasteel een contract tot de zomer van 2026. De door AZ opgeleide doelman was de afgelopen drie seizoenen de onbetwiste nummer één onder de lat bij NAC. In totaal speelde de keeper 101 wedstrijden namens de Bredanaars in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen werd Olij uitgeroepen tot beste doelman van de competitie.

Sparta haalt Olij binnen als opvolger van Maduka Okoye, die zijn loopbaan voortzet bij Watford. "De afgelopen twee seizoenen heeft Maduka Okoye het belang van een goede keeper bewezen bij Sparta. Het invullen van deze positie was voor ons dus een topprioriteit deze transferperiode. Het was geen geheim dat Nick bovenaan ons lijstje stond. Als beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie, wisten we dat er veel interesse in hem zou zijn", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp.

Het contact tussen Sparta en Olij is vanaf het eerste moment goed geweest, geeft Nijkamp aan. "Zijn wens om een stap naar de Eredivisie te maken was duidelijk, maar hij gaf ook aan dat hij graag naar Sparta wilde. Het hielp hierbij natuurlijk dat hij al goede ervaringen had met Maurice Steijn. Wij zijn, net als Nick, blij de onderhandelingen succesvol te hebben afgerond."

Bij Sparta gaat Olij voor het eerst in de Eredivisie keepen. "Sparta was al snel concreet en de interesse was wederzijds. Ik was toe aan een stap naar de Eredivisie, een kans die Sparta mij biedt. Sparta is een geweldige club, ik wilde ook graag weer met Maurice Steijn werken. Intensieve onderhandelingen volgden, maar toen we hoorden dat het rond was, heb ik toch even champagne geproost met m'n familie. Ik kan niet wachten om hier te beginnen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd