Weijs vindt nieuwe uitdaging, maar gaat niet met Kompany mee

16 juni 2022, 20:03

Willem Weijs vertrekt in navolging van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. De Nederlandse assistent-trainer verhuist echter niet mee naar Burnley.

Weijs vervolgt zijn carrière bij Lommel SK, wat betekent dat er voor hem een einde komt aan de samenwerking met Kompany. Bij zijn nieuwe club, die deel uitmaakt van de City Football Group, wordt Weijs de rechterhand van hoofdtrainer Steve Bould.

"Ik ben erg blij om me bij Lommel te voegen op een spannend moment in hun verhaal. Het is duidelijk dat Lommel toptalent aan het aantrekken is, zowel lokaal als wereldwijd, en ik heb het gevoel dat ik een belangrijke rol kan spelen om hen te helpen hun potentieel te bereiken, spannend voetbal te spelen en wedstrijden te winnen", reageert Weijs.

James McCarron, de voetbaldirecteur van Lommel, ziet de komst van Weijs als onderstreping van de ambitie van de club. "Want hij is een zeer getalenteerde coach en hij kent de Belgische competitie. Daarnaast gelooft hij sterk in een aanvallende en dominante speelstijl, die wij als club ook nastreven."

Weijs was als (jeugd)trainer eerder werkzaam bij PSV, Ajax, NAC Breda en Willem II. Bij NAC vervulde hij begin 2020 voor enkele weken de functie van hoofdtrainer nadat Ruud Brood was ontslagen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen