Blijdschap bij De Graafschap: "Hij is volgens ons de ideale man"

16 juni 2022 – Siem de Jong realiseert zich dat zijn terugkeer naar De Graafschap een romantisch verhaal is. Dat vindt de routinier echter van secundair belang.

Blijdschap bij De Graafschap: "Hij is volgens ons de ideale man"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren", vertelt De Jong op de website van De Graafschap. Als jeugdspeler speelde de zesvoudig Oranje-international enkele jaren voor de club uit Doetinchem. Nog voor hij zijn officiële debuut had gemaakt, stapte hij over naar Ajax.

Nu gaat De Jong alsnog zijn debuut maken voor De Graafschap. Met De Superboeren hoopt hij hoge ogen te gaan gooien in de Keuken Kampioen Divisie. "Hier hoop ik met mijn ervaring aan bij te dragen. Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed, dit voelt erg vertrouwd. Ik heb er zin in", aldus De Jong, die naast Alexander Büttner de tweede ervaren speler is die door De Graafschap wordt aangetrokken.

Technisch manager Peter Bijvelds vindt het 'geweldig' dat De Jong overkomt van sc Heerenveen. "Met de ambities die wij hebben, de manier waarop wij willen spelen en het inpassen van de jeugd, is hij volgens ons de ideale man", zegt hij.

Er waren meer clubs die De Jong wilden inlijven. "Het getuigt van een enorme intrinsieke motivatie dat hij, uit alle opties die hij had, de keuze voor De Graafschap heeft gemaakt. Hij wordt medeverantwoordelijk voor de teamprestatie, want naast zijn individuele prestatie denk ik namelijk ook dat hij de teamprestatie nadrukkelijk kan verhogen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd