Lieke Martens trekt deur bij FC Barcelona achter zich dicht

16 juni 2022, 22:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lieke Martens heeft donderdagavond haar vertrek bij FC Barcelona aangekondigd. Hoewel de Nederlandse aanvalster niet bekendmaakt waar zij haar carrière voortzet, heeft het er alle schijn van dat zij aan de slag gaat bij Paris Saint-Germain.

'Na vijf mooie jaren bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten afscheid te nemen en een nieuw avontuur te beginnen', aldus Martens, die in 2017 neerstreek bij Barcelona. Met de Catalaanse club won ze onder meer de Champions League (2021) en twee Spaanse titels (2020 en 2022).

Eerder op de dag gaf Martens in gesprek met onder meer De Telegraaf aan dat een vertrek bij Barcelona nog geen uitgemaakte zaak was. "Dat gaan we zien. Ik sta nog tot 30 juni onder contract. Ik ben aan het kijken wat het beste is voor mijn toekomst. Ik wil het sowieso voor het EK hebben afgerond", zei ze.

Haar toekomst ligt naar het lijkt bij PSG, de club waarmee ze de afgelopen maanden veelvuldig in verband is gebracht. Een terugkeer naar de Nederlandse velden behoort in elk geval niet tot de mogelijkheden. "Ik ben heel erg ambitieus en wil in ieder geval in het buitenland blijven. Daarmee bedoel ik niet dat je niet ambitieus bent als je in Nederland speelt. Maar ik voel me gewoon nog heel erg goed en ik denk dat ik nog steeds voor de hoogst haalbare prijzen mee kan doen. Bij een club die om die prijzen kan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet niet of het bij vrouwen ook zo is, maar als men naar PSG gaat is er natuurlijk maar 1 reden. En daar kan ik inkomen, het is natuurlijk een carrière waarvan het belangrijkste deel rond de 35 jaar zo’n beetje ophoudt. Maar elke andere uitleg van een move naar PSG anders dan “geld verdienen” is ongeloofwaardig. Met bonuspunten voor elke keer dat in zo’n uitleg “uitdaging”, “ambitie” of “sportieve ontplooiing” wordt gebruikt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen