Speler van het Jaar Van den Boomen onzeker over toekomst in Ligue 1

17 juni 2022, 08:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Branco van den Boomen mag zich opmaken voor zijn debuut in de Ligue 1 met Toulouse. De club promoveerde afgelopen seizoen als kampioen van de Ligue 2, waarbij de Eindhovenaar zelf een belangrijke rol speelde. Onder meer door zijn twaalf goals en 21 assists werd hij zelfs uitgeroepen tot Speler van het Jaar van zijn competitie.

"Vertrouwen", zo verklaarde de middenvelder zijn topseizoen in gesprek met de NOS. "Met een trainer die in je gelooft en jouw kwaliteiten tot uiting laat komen. Zelfvertrouwen ook, en een beetje geluk. De ballen vallen goed." Het leverde hem dus de prijs voor Speler van het Jaar in de Ligue 2 op, die hij in het bijzijn van onder meer Lionel Messi, Kylian Mbappé, Ronaldinho en Thierry Henry in ontvangst mocht nemen. "Een unieke avond. Ik had wel een beetje stress, omdat ik mijn speech in het Frans moest doen."

Wat hem verder helpt bij zijn prestaties, is dat hij in Frankrijk naar eigen zeggen 'een stabieler leven' heeft. "Geen stress van thuis. Vroeger lag alle druk op voetbal. Die druk legde ik mezelf op. Vorige zomer hebben we een kleine gekregen. Dat geeft een bepaalde rust. Als ik nu thuis kom na een slechte training zie ik die kleine en denk ik: morgen weer een dag."

Verlengen of verkopen

Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat Van den Boomen, met een contract tot medio 2023, met zijn ploeg in de Ligue 1 zal uitkomen. "In de voetballerij is het met een jaar contract vaak verlengen of verkopen. Ik wil blijven met een goed contract. We zijn in gesprek, maar het loopt nog een beetje stroef. Binnen nu en een maand moet duidelijk worden of het een contractverlenging wordt. Het is afwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen