Telegraaf: Zweeds supertalent tekent voor vijf seizoenen bij AZ

17 juni 2022, 13:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ gaat zich zo goed als zeker versterken met Mayckel Lahdo. De negentienjarige Zweedse vleugelaanvaller stond al enige tijd in de belangstelling van de Alkmaarders, die zijn komst volgens De Telegraaf nu zeer spoedig zullen bevestigen. Lahdo zal bij de nummer vijf van de Eredivisie een vijfjarig contract tekenen, tegen een transfersom van 600.000 euro.

Lahdo staat nu nog onder contract bij Hammarby IF. De Zweedse club leidde de aanvaller op en liet hem in 2021 debuteren op het hoogste niveau. In totaal speelde hij 23 wedstrijden voor de hoofdmacht, waarin hij twee doelpunten en twee assists op zijn naam zette. Eerder speelde hij op huurbasis bij IK Frej Taby en satalietclub Hammraby TFF.

Bij AZ zou Lahdo kunnen dienen als opvolger van Zakaria Aboukhlal, die op weg lijkt naar de Franse promovendus Toulouse. De Zweed is in principe een linksbuiten, maar kan ook aan de rechterkant uit de voeten. Naast Jesper Karlsson wordt hij de tweede Zweedse buitenspeler in de selectie van de Alkmaarders.

Concurrentie

Lahdo werd eerder al in verband gebracht met andere Nederlandse clubs. In april dook zijn naam voor het eerst op vanwege vermeende interesse van sc Heerenveen en FC Groningen. Ook Feyenoord werd aan hem gelinkt, al was er van serieuze interesse volgens het goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt nooit sprake geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen