Janssen maakt kans op WK: 'Heeft hij zo'n beetje als enige'

17 juni 2022 – Vincent Janssen heeft indruk gemaakt bij het Nederlands elftal in de afgelopen week die hij aanwezig was. De Nederlandse spits sloot pas na het eerste duel aan en kwam alleen in het vierde en laatste Oranje-duel in actie in deze Nations League-periode. Daarin was Wim Kieft onder de indruk en hij voorziet goede WK-kansen voor de spits, die spoedig zijn handtekening gaat zetten bij Antwerp FC.

Janssen maakt kans op WK: 'Heeft hij zo'n beetje als enige'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Vincent Janssen was er uit het niets voor het eerst bij en maakt achteraf gezien na zijn optreden tegen Wales een goede kans om naar het WK mee te gaan', schrijft de voormalig international in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Hij lette extra goed op of hij in zijn kracht kon worden gebracht. 'Of hij dus goed speelde als aanspeelpunt. Daarin was hij niet altijd even gelukkig, maar je ziet dat hij die kwaliteit wel bezit. Zo'n beetje als enige van alle internationals.'

En dus kan Louis van Gaal hem weleens meenemen naar Qatar in november voor het WK. 'Met die kwaliteit heeft Janssen een streepje voor op andere spitsen die in aanmerking komen voor Oranje op het WK', staat er te lezen. 'Naast Janssen zal de bondscoach een keus moeten maken tussen Luuk de Jong en Weghorst als pinchhitter.'

Lees ook: Driessen onverbiddelijk: 'Zij mogen het WK voor de buis volgen'

Kritiek op Janssen
Overigens plaatste Kieft ook een bepaald aantal kanttekeningen bij het optreden van Janssen tegen Wales. 'Iedereen mag best wat kritischer zijn op Janssens prestatie tegen een Britse B-ploeg. We zijn nu al tevreden omdat Janssen niet slecht speelde of niet tegenviel. Van een Nederlandse international mag je wel iets meer verwachten. Hij moet waarde hebben voor een elftal', was Kieft ook kritisch.

Reacties

Oranje

gerelateerd