'Donkere wolken' bij Vitesse: drastisch uitgeklede selectie

17 juni 2022 – Het is onrustig momenteel bij Vitesse. De club kent een enorme leegloop, maar kan geen spelers halen vanwege de onzekerheid rond eigenaar Valeriy Oyf. De Russische eigenaar gaat de club verkopen vanwege de situatie in Oekraïne, maar dat zorgt voor grote onzekerheid over de sportieve toekomst. Tot dusver vertrokken er alleen maar spelers uit Arnhem, met onder anderen Danilho Doekhi, Lois Openda, Oussama Darfalou en Riechedly Bazoer. 

'Donkere wolken' bij Vitesse: drastisch uitgeklede selectie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagavond. 'Het ziet ernaar uit dat trainer Thomas Letsch volgende week met een drastisch uitgeklede selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet beginnen', analyseert de ochtendkrant over de situatie in het GelreDome. Dat er nog geen concrete verkoop aan zit te komen bij Vitesse maakt de situatie nog een stuk onzekerder en voorlopig zit een verkoop er ook niet aan te komen.

En dat heeft behoorlijk veel nadelen, bijvoorbeeld in de strijd om de spelers. 'Zoals is gebeurd met Nick Viergever, die de gewenste nieuwe defensieleider was, maar de voorkeur gaf aan een contract bij FC Utrecht', weet het dagblad. 'En zo ziet technisch directeur Benjamin Schmedes de ene na de andere speler van zijn lijstje wegvallen, terwijl de start van de voorbereiding steeds dichterbij komt.'

Lees ookBazoer neemt afscheid van Vitesse: 'Ik voel me herboren'

Binnen Vitesse is er wel veel vertrouwen in de jeugdopleiding. 'Maar intern leeft ook het besef dat de huidige groep te licht is om met een gerust hart aan het Eredivisieseizoen te beginnen', laat het medium noteren. Op 28 juni beginnen de Arnhemmers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wel hoopt de club op een rentree van Dominik Oroz, die de laatste maanden van het vorige seizoen ontbrak vanwege de dienstplicht in Oostenrijk. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd