"AZ-verdediger Wijndal absoluut niet eerste keuze bij Ajax"

17 juni 2022, 23:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de komst van Owen Wijndal (22) wordt binnen Ajax sterk getwijfeld. Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen zijn de Amsterdammers niet volledig overtuigd van de back van AZ. "Hij is absoluut niet de eerste keuze."

Dat vertelt de journalist tijdens de Kick-Off van het programma. "Je voelt aan alles dat Ajax niet wil. Het salaris en de transfersom is bekend en Ajax heeft dat geld liggen. Dus als Ajax hem wil binnenhalen, is het rond. Maar ze blijven twijfelen", stelt Driessen over de transferperikelen in de Johan Cruijff Arena. "Dus daar kunnen we een streep doorheen zetten."

Ook de komst van Brian Brobbey wordt besproken door Driessen, die weet dat er bijna twintig miljoen euro voor de spits op tafel moet komen. "Ik heb gehoord dat de vraagprijs van RB Leipzig 18 miljoen euro is. Dat is wel heel veel geld voor een speler die je zelf hebt laten weggaan. Hij heeft wel groeipotentie en kan ook weer geld opleveren. Maar ik zou de keuze zelf niet maken", aldus de journalist.

Lees ook: Schreuder haalt oude bekende naar Ajax voor technische staf

Bergwijn naar Ajax

De mogelijke komst van Steven Bergwijn wordt ook besproken door Driessen. Hij vindt dat Ajax zich zou moeten melden bij Tottenham Hotspur. "Bergwijn moet je halen, zolang je blijft treuzelen gaat de transfersom omhoog. Het genoemde bedrag van 25 miljoen euro komt niet van de Spurs, die hebben natuurlijk een goudmijn in handen. Hij gaat spelen op het WK en maakt een goede ontwikkeling door bij het Nederlands elftal. Als hij die ontwikkeling doorzet, kan hij ook bij Spurs in de basis komen. Dus hij is niet onder de dertig miljoen euro op te pikken." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal en Bergwijn binnenhalen. Brobbey hoeft niet per se van mij. Te veel geld voor een zelf opgeleide speler, die amper bij RB speelt.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal eerst nog omhoog geschreven na 1 goede wedstrijd in NL. Malacia is zoveel beter op alle vlakken, ook betere voorzetten waaruit wordt gescoord. Als k Ajax was zou ik Nico houden. Martinez werd 2 jaar geleden al als vervanger van Nico gehaald en Blind kan er ook spelen. AZ zal de hoofdprijs vragen omdat Wijndal dit jaar zijn contract heeft verlengd (zo graag wil hij dus ook geen stap maken) Voor dit geld zeker Brobbey kopen. Kost zeker 15 miljoen en pijnlijk 1 jaar gratis vertrokken. (foutje Overmars en als Timber naar Utrecht) Brobbey kan je zeker over 2-3 jaar voor het 2-3 dubbele verkopen. Wijndal niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen