De Graafschap aast op verdediger die Ajax gaat verlaten

18 juni 2022, 10:47

De Graafschap hoopt de selectie voor volgend seizoen te versterken met Rio Hillen. De negentienjarige verdediger kan transfervrij worden opgepikt bij Ajax, daar zijn contract aan het einde van de maand afloopt.

De Gelderlander maakt zaterdagmorgen melding van de belangstelling van De Graafschap voor Hillen. De linksbenige verdediger werd in 2019 door Ajax overgenomen van AZ, maar wist op De Toekomst de verwachtingen niet helemaal waar te maken.

Hillen kwam nooit serieus in beeld bij het eerste elftal van Ajax. Wel maakte hij bij Jong Ajax zijn debuut in het profvoetbal. Dat deed op 23 oktober 2020. Daarna volgden nog eens 24 optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer moet hij nog maken.

De Graafschap is actief op de transfermarkt en heeft de afgelopen tijd al drie aansprekende namen weten te strikken: Alexander Büttner (33), Siem de Jong (33) en Xandro Schenk (29). Het afgelopen seizoen eindigde de club uit Doetinchem op een teleurstellende negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In de play-offs was de eerste ronde het eindstation.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen