Zoon Henk de Jong ging door diep dal: "Hij was gewoon invalide"

18 juni 2022 – Henk de Jong heeft een zwaar half jaar achter de rug. Eind 2021 werd een cyste ontdekt in het hoofd van de trainer van SC Cambuur, waardoor hij noodgedwongen zijn werkzaamheden moest neerleggen. Ook zijn zoon Ruben de Jong werd getroffen door gezondheidsproblemen. Hij liep een coronabesmetting op en ondervond daar zware en langdurige klachten van.

Zoon Henk de Jong ging door diep dal: "Hij was gewoon invalide"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ruben de Jong raakte een jaar geleden besmet met corona en is daar nog altijd niet helemaal van hersteld, hoewel hij inmiddels wel aan de betere hand is. "Op een gegeven moment belde ik heel emotioneel op naar huis. Ik had net een huis in Drachten gekocht en woonde op mezelf, maar een kopje koffiezetten lukte niet eens. Als ik dat had gedaan en een ontbijtje had gemaakt, was mijn energie voor die dag weer op en kon ik niet herstellen. Ik kon helemaal niks en kreeg ook een rolstoel om toch nog ergens te kunnen komen", vertelt hij in De Telegraaf.

Volgens de zoon van de Cambuur-trainer was er op longfoto's niets te zien. "Maar het gaat ook niet om je conditie, want die is er gewoon", aldus Ruben, die aangeeft dat hij heel snel overprikkeld raakte. In een revalidatiecentrum heeft hij zichzelf 'opnieuw moeten opbouwen'. "Ik moest daar ook oefeningen doen waarvan ik dacht: zou ik dit wel doen. Met m'n handen onder m'n billen zitten bijvoorbeeld, waardoor al je spieren helemaal ontspannen. Na twintig seconden werd ik dan misselijk van alle prikkels, maar daardoor train je dat ze binnenkomen en je ze weer aankan."

Een kleine twee maanden geleden was herstel nog beangstigend ver weg voor Ruben de Jong. "Die jongen was gewoon invalide", vertelt zijn vader, die ook met gezondheidsproblemen te maken kreeg. Henk de Jong stopte eind vorig jaar tijdelijk als trainer om in januari zijn werkzaamheden weer op te pakken. Na een terugval zette hij tot het einde van het seizoen een stap terug. Volgende week leidt Henk de Jong 'gewoon' weer de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd