Wim Kieft adviseert Noa Lang: 'Dat mag nu weleens ophouden'

18 juni 2022 – Wim Kieft is van mening dat Noa Lang iets te veel in zichzelf is gaan geloven. De voormalig voetballer vindt dat het te vaak gaat over 'het mannetje Lang' en te weinig over 'de voetballer Lang'. In zijn column in De Telegraaf schrijft Kieft dat Lang moet ophouden om buiten het veld 'alleen maar met z'n imago bezig te zijn in plaats van met zijn prestaties'.

Wim Kieft adviseert Noa Lang: 'Dat mag nu weleens ophouden'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Het gaat te vaak over het mannetje Lang en te weinig over de voetballer Lang. Dat houdt hijzelf in stand door het in interviews continu aan te halen', aldus Kieft. Daarmee doelt hij ongetwijfeld op het interview dat Lang kortgeleden gaf aan Het Laatste Nieuws. De aanvaller van Club Brugge deed toen enkele opmerkelijke uitspraken. Zo zei hij dat hij het Belgische voetbal 'heet' heeft gemaakt en beweerde hij dat men in België gaat bidden voor een nieuwe Noa Lang.

'We weten intussen dat zijn lijfspreuk is dat hij liever gehaat is om wie hij is dan geliefd om wie hij niet is. Noa Lang begint een beetje te veel in Noa Lang te geloven. Dat mag nu weleens ophouden', aldus Kieft, die wel te spreken is over de voetballende kwaliteiten van Lang. Tegen Wales heeft de aanvaller, evenals Cody Gakpo, een goede indruk gemaakt op Kieft. 'Spelen de grote jongens mee, dan haken Gakpo en Lang ongetwijfeld aan en komen ze nog beter tot hun recht.'

Volgens Kieft hebben Lang en Gakpo 'iets extra's'. 'Spelen de grote jongens mee, dan haken Gakpo en Lang ongetwijfeld aan en komen ze nog beter tot hun recht. Beiden hebben iets extra's. Ze kunnen scoren, zijn snel, hebben een individuele actie in huis en zijn ook gewoon fijne spelers om naar te kijken. Het zijn meer dan alleen buitenspelers.'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd