Het vermeende plan van Real: Haaland in 2024 alsnog halen

18 juni 2022, 13:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid verloor deze zomer weliswaar de strijd om de handtekening van Erling Haaland, maar dat betekent niet dat men in de Spaanse hoofdstad de komst van de doelpuntenmachine uit het hoofd heeft gezet. AS denkt te weten wat Real Madrid van plan is. De Koninklijke zet het project-Haaland voor nu in de ijskast en gaat 'm in 2024 ontdooien.

Het (vermeende) plan van Real Madrid is als volgt. Waar Haaland de komende transferperiodes onhaalbaar is, kan er in 2024 wel zaken worden gedaan met Manchester City. Mino Raiola zou vlak voor zijn overlijden een afkoopclausule van 150 miljoen euro in het lucratieve contract van Haaland hebben laten opnemen. Die clausule kan vanaf de zomer van 2024 geactiveerd kunnen worden.

Zo kan Real Madrid, zij het voor meer geld dan deze transferperiode, Haaland over twee jaar alsnog aantrekken. Manchester City nam het Noorse fenomeen deze zomer voor 75 miljoen euro over van Borussia Dortmund. Ook bij de Duitse club had Haaland een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. Real Madrid wilde de spits ook dolgraag aantrekken, maar greep mis.

Ook Kylian Mbappé kwam niet naar Real Madrid. Hij koos er tegen alle verwachtingen in zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. Met Karim Benzema loopt nog een andere topspits rond in de Spaanse hoofdstad. Zijn contract loopt nog voor één seizoen door, maar Real Madrid zou voornemens zijn er nog een jaar aan vast te plakken om in 2024 een poging te wagen voor Haaland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen