Meer keepersnieuws: PSV vindt eerste doelman in Franse Ligue 1

18 juni 2022, 22:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV lijkt geslaagd te zijn in de zoektocht naar een eerste keeper. De 29-jarige Walter Benítez staat op het punt om OGC Nice transfervrij te verlaten voor de Eindhovense club. Met dat nieuws kwamen het Eindhovens Dagblad en Voetbal International zaterdagavond. 

Benítez verruilde in 2016 zijn thuisland Argentinië voor een Europees avontuur bij OGC Nice. In zijn eerste seizoen was hij nog reserve, maar vanaf 2017 was hij vijf jaar lang vrijwel onafgebroken de eerste doelman van de Ligue 1-club. Afgelopen seizoen was hij zelfs de keeper met de meeste clean sheets in de Franse competitie. Deze zomer liep hij echter uit zijn contract, waardoor PSV de ervaren goalie gratis kan binnenhalen. 

Het lijkt erop dat Benítez zich al snel officieel speler van PSV mag noemen. Op hoofdlijnen zou de Argentijn al akkoord zijn met de club en de komende dagen zal blijken of de transfer helemaal rond kan komen. Hij is dan overigens niet de enige keeper die PSV deze dagen aantrekt. Eerder op de avond werd ook duidelijk dat Boy Waterman vermoedelijk terugkeert in een rol als derde doelman. 

Lees ook: 'Verrassende versterking: 38-jarige Waterman keert terug bij PSV'

Drommel

Daarmee zijn ook de verhoudingen onder de lat direct duidelijk. Yvon Mvogo is vertrokken uit Eindhoven, maar dat betekent niet dat Joel Drommel opnieuw eerste keus wordt. Hij lijkt genoegen te moeten nemen met een rol achter Benítez en voor Waterman. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen