PSV nog niet definitief af van Bruma: eerst verhuur bij Fenerbahçe

19 juni 2022 – Het hing al enige tijd in de lucht, maar de transfer van Bruma (27) van PSV naar Fenerbahçe is definitief beklonken. De buitenspeler wordt door de Eindhovenaren verhuurd aan de Turkse topclub, dat daarna een optie heeft om hem blijvend over te nemen.

PSV nog niet definitief af van Bruma: eerst verhuur bij Fenerbahçe

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft PSV zondagmiddag bekend gemaakt. Anders dan in eerdere berichtgeving naar voren kwam is dat het geen verplichte koopoptie is die Fenerbahçe heeft op een van de duurste inkomende transfers van PSV ooit. Door de twaalf miljoen euro werd hij destijds de duurste PSV'er ooit na Mateja Kežman. Desondanks werd het geen succes in Eindhoven, waar hij na zijn eerste jaar zelfs verhuurd werd aan Olympiakos. 

Bruma speelde in Turkije eerder voor Galatasaray, waar hij wel succesvol was. RB Leipzig, Sporting Portugal, Real Sociedad en Gaziantespor zijn de andere clubs waar hij onder contract stond. De verbintenis die Bruma ondertekend heeft bij PSV loopt nog door tot 2024. Volgens Rik Elfrink is het een uitgestelde koop, maar in de officiële verklaring van PSV staat daarover niets. 

Lees ookFenerbahçe verwelkomt Bruma: dit zijn de details van de transfer

Cijfers Bruma
In totaal kwam Bruma, die het afgelopen seizoen enigszins eerherstel toonde met een aantal sterke optredens bij de Eindhovenaren, tot 81 officiële optredens, waarin hij vijftienmaal scoorde en tien assists gaf. Of hij ooit nog in het shirt van PSV te zien zal zijn, is nog niet bekend. 


Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd