Grote renovatie Paris Saint-Germain barst eindelijk écht los

19 juni 2022, 14:32

De renovatie van Paris Saint-Germain staat op het punt om los te barsten. Er is een knoop doorgehakt over de nieuwe trainer van de Franse topclub: Zinedine Zidane heeft besloten om niet in te stappen, waardoor Christophe Galtier (55) de nieuwe coach wordt. Mauricio Pochettino krijgt binnenkort zijn congé en er gaat nog veel meer veranderen.

Dat schrijft RMC Sport en komt ook via transferspecialist Fabrizio Romano naar buiten zondag. Zidane was samen met Galtier in beeld om de opvolger van Pochettino te worden, maar de voormalig trainer van Real Madrid kiest ervoor om beschikbaar te blijven voor de nationale ploeg van Frankrijk. Mogelijk kan hij in die functie de opvolger worden van Didier Deschamps, van wie het niet duidelijk is of hij aanblijft na het WK in Qatar.

De gesprekken met OGC Nice over een transfer van Galtier verlopen positief, meldt Romano. Daar is hij bezig aan zijn eerste seizoen, dat ondanks een verloren bekerfinale en negende plaats als goed bestempeld kan worden. Een jaar eerder werd hij kampioen met Lille OSC, wat zijn beste prestatie is uit zijn loopbaan. Eerder was de in Marseille geboren oefenmeester eindverantwoordelijke bij Saint-Étienne.

Lees ook: 'PSG grijpt hard in en zet drie belangrijkste mannen op straat'

Aankopen Paris Saint-Germain

Niet alleen Pochettino moet vertrekken bij PSG, maar ook Leonardo moet als technisch directeur plaatsmaken. Hij wordt opgevolgd door Luis Campos, die ook samenwerkte met Galtier bij Lille OSC. In samenspraak zouden de eerste aankopen al zijn gedaan, want middenvelders Renato Sanches en Vitinha, die vermoedelijk naar PSG vertrekken, komen uit de koker van Campos en Galtier.

Volgens L'Équipe gaat Paris Saint-Germain ook kijken of er een aantal spelers de omgekeerde weg willen bewandelen van Galtier. Door één of twee spelers naar OGC Nice te sturen, hoopt de Franse topclub het afkoopbedrag voor de oefenmeester te kunnen drukken. Wanneer de topclub eindelijk met de officiële statements naar buiten komt, is nog niet bekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen