Willem II heeft tweede versterking in jacht op promotie binnen

19 juni 2022 – Willem II heeft zich zondagavond verzekerd van de diensten van Thibaut Lesquoy. De linksback komt transfervrij over van FC Ararat-Armenia en tekent voor twee seizoenen in Tilburg. Lesquoy sluit maandag aan bij de eerste training en is na Erik Schouten de tweede nieuweling.

Willem II heeft tweede versterking in jacht op promotie binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Bij Willem II is men blij met Lesquoy. "Thibaut is een aanvallende vleugelverdediger met een goede voorzet en een goede mentaliteit. Met zijn kwaliteiten en internationale ervaring is hij een welkome aanvulling voor onze selectie", aldus technisch directeur Teun Jacobs, die de Belg nog kent uit hun gezamenlijke tijd bij Almere City. "Na het eerste contact met Teun over Willem II heb ik de club meteen op Instagram opgezocht. De supporters, die zijn crazy man. Geweldig! Echt goede reclame voor de club."

Lesquoy weet wat de opdracht is bij de Brabantse degradant. "Het wordt een flinke uitdaging om direct terug te keren naar de Eredivisie. Maar daar houd ik van, want een uitdaging moet juist niet te gemakkelijk zijn. Het is een fantastisch doel. Als je hier in het stadion rondloopt, zie en voel je meteen waarom deze club niet op het tweede niveau hoort te zijn. En dan is het stadion nog leeg. Met die geweldige supporters erbij moeten we genieten, winnen en promoveren, daar kijk ik erg naar uit!"

De 26-jarige Lesquoy werd geboren in het Belgische Virton, waar hij ook zijn eerste stappen als profvoetballer zette. Dat deed hij jarenlang bij Excelsior Virton en bij die club verdiende hij een fraaie transfer. De linkspoot speelde namelijk een seizoen bij de Luxemburgse topclub F91 Dudelange. Daarna was Lesquoy twee jaar te vinden bij Almere City, dat hem begin 2022 zag vertrekken naar Armenië. Dat avontuur komt door de transfer naar Willem II na een half jaar ten einde.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd