'Goed nieuws voor Bosz; aanvoerder besluit in Lyon te blijven'

19 juni 2022, 21:47

Peter Bosz lijkt ook in het nieuwe seizoen te kunnen beschikken over Moussa Dembélé. De aanvoerder van Olympique Lyon twijfelde over een nieuwe uitdaging, maar kiest naar verluidt voor een langer verblijf bij zijn club. Dat is goed nieuws voor de plannen van trainer Bosz.

De Nederlander ziet het namelijk wel zitten om Dembélé samen in de aanval te posteren met Alexandre Lacazette. De 31-jarige spits kwam onlangs transfervrij over van Arsenal en geeft Bosz zo nog meer mogelijkheden in de voorhoede. Het lijkt erop dat Lacazette en Dembélé samen voor de doelpunten moeten gaan zorgen. Volgens het Franse medium L'Équipe vertrekt laatstgenoemde deze zomer niet uit Lyon.

Daarmee is grootmacht echter nog niet klaar. Het contract van Dembélé loopt namelijk over een jaar af en dus wil Lyon die verbintenis graag openbreken. De aanvaller maakte in het tweede deel van afgelopen seizoen liefst zeventien doelpunten. Op die manier was hij een lichtpuntje in een zwak seizoen van Les Gones. De spits voelt dan ook het vertrouwen van zijn trainer en dat is belangrijk in deze beslissing.

De 26-jarige Dembélé speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Op jonge leeftijd maakte hij de overstap naar Fulham, waar hij debuteerde in het profvoetbal. Na drie seizoenen in de hoofdmacht van The Cottagers volgde een avontuur bij Celtic. In de zomer van 2018 streek hij neer bij Lyon, dat 22 miljoen euro betaalde aan de Schotten. Lyon verhuurde hem in 2021 aan Atlético Madrid.

Reacties

Boaz06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nooit geweten dat Londen in Schotland ligt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen