Van Nistelrooij sprak al met Gakpo: "Hij weet wat zijn rol kan zijn"

20 juni 2022, 16:55

Dat PSV er alles aan gelegen is om Cody Gakpo binnenboord te houden, is een publiek geheim. De aanvaller heeft een sterk seizoen achter de rug en dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Gakpo werd de voorbije maanden al met verschillende Europese topclubs in verband gebracht. Maar een langer verblijf bij PSV is niet uitgesloten.

PSV heeft de eerste training onder Ruud van Nistelrooij inmiddels achter de rug. De Eindhovenaren meldden zich maandagmiddag na een maand vakantie weer op het trainingsveld. De selectie was echter nog allesbehalve compleet. Zo ontbraken meerdere spelers, waaronder Mario Götze, omdat zij in afwachting zijn van een transfer. Daarnaast hoeven de internationals zich pas later te melden. Gakpo was daarom nog niet van de partij.

Lees ook: Götze krijgt ruimte transfer af te ronden

Maar de aanvaller heeft wel al een gesprek met Van Nistelrooij achter de rug. Dat ging uiteraard over zijn toekomst. "Hij weet wat PSV te bieden heeft, hoe ik wil spelen en wat zijn rol daarin kan zijn'', klinkt het namens Van Nistelrooij op de clubsite. "We hebben een goed gesprek gehad en zolang er niks speelt ga ik er vanuit dat hij blijft.'' Arsenal is één van de clubs die de verrichtingen van Gakpo nauwlettend in de gaten houden. Eind maart meldde Voetbal International dat de Londenaren op dat moment de beste papieren hadden om de aanvaller in te lijven. Maar zij lijken momenteel druk bezig te zijn met de komst van andere spelers, waaronder Ajacied Lisandro Martínez.

Champions League

Voor PSV en Van Nistelrooij zou een langer verblijf van Gakpo natuurlijk een geschenk uit de hemel zijn. De Oranje-international was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker bij de Eindhovenaren. Zo was hij in 27 competitiewedstrijden goed voor twaalf doelpunten en dertien assists. PSV kan hem dus goed gebruiken in de jacht op een Champions League-ticket. Dat belooft nog een hels karwei te worden. "We gaan samen in het seizoen groeien. Als staf samen met de spelers. Ik kijk enorm uit naar de eerste wedstrijden in het Philips Stadion. We willen de Champions League in en daar gaan we alles aan doen'', klinkt Van Nistelrooij desondanks vastberaden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben geen PSV supporter, maar denk dat het echt het beste is voor hem om nog een jaar te blijven in Eindhoven. Je moet de stap naar de Premier League echt alleen willen maken als je hier in Nederland echt de grote meneer bent. Gakpo was goed afgelopen seizoen, maar denk dat er nog genoeg ruimte is voor ontwikkeling.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen