Cruciale weken voor Barça: deze spelers moeten naar Camp Nou komen

20 juni 2022, 21:40

Er gaat geen dag voorbij zonder dat FC Barcelona in verband wordt gebracht met de komst van een nieuwe speler. Van Robert Lewandowski tot César Azpilicueta en van Bernardo Silva tot Andreas Christensen. Dit leger aan versterkingen moet deze zomer arriveren in Camp Nou. Als het aan FC Barcelona ligt althans.

Om te beginnen bij Lewandowski. De Poolse spits wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Heel gek is dat natuurlijk niet. Lewandowski staat momenteel weliswaar nog onder contract bij Bayern München, maar zijn verbintenis loopt nog slechts één jaar door. Dit betekent dat hij na afloop van volgend seizoen transfervrij op te halen is. FC Barcelona wil daar echter niet op wachten. Xavi heeft behoefte aan een spits van wereldklasse die niet alleen veel doelpunten maakt, maar ook zijn teamgenoten beter laat spelen. Lewandowski voldoet aan alle eisen. Bayern München wil echter nog niet echt meewerken.

De topscorer van de Bundesliga is niet de enige aanvaller die deze zomer de overstap moet maken naar FC Barcelona. De Catalanen zijn ook nadrukkelijk gecharmeerd van Raphinha. Barça neemt over een kleine twee weken afscheid van Ousmane Dembélé. Behoudens verrassingen trekt de Fransman de deur van Camp Nou transfervrij achter zich dicht. De komst van een nieuwe vleugelspeler is dus geen overbodige luxe. Maar of Raphinha de nieuwe vleugelflitser van FC Barcelona wordt? Die kans lijkt niet heel groot. Leeds United verlangt naar verluidt een slordige 65-75 miljoen euro voor de Braziliaan. Daarnaast heeft Barça concurrentie van Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Drie clubs die de financiële situatie een stuk beter op orde hebben.

Achterhoede op de schop

Ook achterin staat er het nodige te gebeuren bij FC Barcelona. Dani Alves kreeg vorige week te horen dat zijn contract niet wordt verlengd, wat betekent dat Barça op zoek moet naar een nieuwe rechtsback. Xavi is namelijk geen groot fan van Sergiño Dest. Azpilicueta lijkt de nieuwe rechtsback van Barça te moeten gaan worden. De Spanjaard heeft bij Chelsea nog een contract tot de zomer van 2023 en moet dus niet veel kosten. Azpilicueta is mogelijk niet de enige speler die deze zomer de overstap maakt van Chelsea naar Barcelona. Ook Marcos Alonso en Christensen staan hoog op de verlanglijst. Barça ziet in de persoon van Alonso een concurrent voor Jordi Alba en Christensen moet de defensie gaan leiden.

Waar Christensen transfervrij is, moet Jules Koundé wel het nodige kosten. De Fransman staat eveneens op het Catalaanse verlanglijstje. Maar FC Barcelona is niet de enige club die de komst van Koundé wel ziet zitten. Ook Chelsea ziet in hem een serieuze versterking. Koundé zijn voorkeur gaat echter uit naar een transfer naar FC Barcelona. De Catalanen zullen wel diep in de buidel moeten tasten om hem los te weken bij Sevilla. Koundé zou in zijn contract een clausule hebben staan van 90 miljoen euro, maar Barça hoopt hem voor zo'n 55-60 miljoen over te nemen. In dat geval bewandelt een Barça-speler, mogelijk Dest, de omgekeerde weg.

De Jong out, Silva in? 

In de aanval en verdediging lijkt er dus het nodige te gaan gebeuren. En op het middenveld dan? Xavi heeft momenteel genoeg opties, maar ziet ook zijn middenveld graag versterkt worden. Franck Kessié maakt naar alle waarschijnlijkheid transfervrij de overstap van AC Milan. Ook de naam van Bernardo Silva wordt de laatste tijd veelvuldig genoemd. De Portugees zou Manchester City willen verlaten en ziet een transfer naar Barcelona wel zitten. Maar zijn komst lijkt alleen bespreekbaar als Frenkie de Jong vertrekt. De Oranje-international kan naar Manchester United, al is een akkoord met Barça nog ver weg en heeft hij zelf meermaals benadrukt gelukkig te zijn in Barcelona.

Lees ook: 'Frenkie-transfer bepalend voor Manchester United-strategie'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen