Giggs wacht uitspraak niet af en zet streep door WK in Qatar

20 juni 2022, 22:30

Wales plaatste zich begin deze maand ten koste van Oekraïne voor het WK in Qatar, maar zal zich zonder Ryan Giggs gaan voorbereiden op dat toernooi. Het clubicoon van Manchester United is niet langer bondscoach van de Nations League-tegenstander van het Nederlands elftal. 

Oranje speelde de voorbije weken tweemaal tegen Wales. Het heenduel werd op de valreep gewonnen dankzij een laat doelpunt van Wout Weghorst en ook in de tweede ontmoeting kwam Oranje goed weg. Nadat Gareth Bale zijn ploeg in de blessuretijd op gelijke hoogte had geschoten, leek het duel te eindigen in een 2-2 gelijkspel. Maar een treffer van Memphis Depay, amper een minuut na de 2-2, bezorgde Oranje alsnog de overwinning. Giggs stond al niet meer langs de lijn. Sterker nog: hij was al anderhalf jaar niet meer in functie vanwege de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin en haar zus. 

De rechtszaak tegen Giggs begint op 8 augustus. De voetbalbond zou in eerste instantie daarna pas een besluit nemen over de toekomst van Giggs bij de nationale ploeg, maar de voormalig speler van Manchester United heeft dus besloten om de eer aan zichzelf te houden en de uitspraak niet af te wachten. Of Rob Page, die Wales naar het WK in Qatar heeft geleid, de definitieve opvolger wordt van Giggs, zal nog moeten blijken. De voetbalbond moet daar nog duidelijkheid over geven. 

Wales neemt het tijdens de groepsfase van het WK op tegen Engeland, de Verenigde Staten en Iran. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen