Mario Götze verlaat PSV en keert na twee jaar terug in Duitsland

21 juni 2022 – Mario Götze verruilt PSV definitief voor Eintracht Frankfurt. De speler en clubs hebben de transfer dinsdagmiddag wereldkundig gemaakt. Götze tekent bij de winnaar van de Europa League een contract voor drie seizoenen. Over de hoogte van de transfersom wordt geen uitspraken gedaan, maar PSV incasseert naar verluidt ruim vier miljoen euro.

Mario Götze verlaat PSV en keert na twee jaar terug in Duitsland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Götze zijn loopbaan zou vervolgen bij Eintracht Frankfurt. Duitse media meldden toen dat de spelmaker een persoonlijk akkoord had bereikt met zijn nieuwe werkgever. Maandag ontbrak Götze op de eerste training van het seizoen bij PSV. De aanvallende middenvelder had van de Eindhovense club de ruimte gekregen om zijn transfer naar Eintracht Frankfurt af te ronden.

Bij PSV beschikte Götze over een contract dat nog twee jaar doorliep, tot de zomer van 2024. In de overeenkomst stond naar verluidt een afkoopclausule van ruim vier miljoen euro, die door Eintracht Frankfurt is geactiveerd. Het Benfica van Roger Schmidt was ook bereid de afkoopsom op tafel te leggen, maar Götze gaat zijn landgenoot niet naar Portugal volgen.

De overstap naar de Eintracht is in meerdere opzichten aantrekkelijk voor Götze. Niet alleen ligt Frankfurt am Main dichter bij huis, ook is de spelmaker bij de Duitse club verzekerd van Champions League-voetbal. Hoewel Die Adler het afgelopen seizoen slechts in de middenmoot van de Bundesliga eindigden, verdienden zij een ticket voor het belangrijkste Europese clubtoernooi door de Europa League te winnen.

Twee jaar PSV
Voor Götze betekent zijn overgang naar Eintracht Frankfurt een einde van zijn Nederlandse avontuur. De aanvallende middenvelder kwam in twee seizoenen tot 77 wedstrijden, achttien doelpunten en achttien assists voor PSV. Met de Eindhovenaren won hij twee prijzen: de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker.

Reacties

PSV

gerelateerd