Gevallen talent zevende zomeraanwinst Go Ahead Eagles

21 juni 2022 – Go Ahead Eagles heeft de zevende versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Gevallen talent Bobby Adekanye (23) is voor twee jaar vastgelegd.

Gevallen talent zevende zomeraanwinst Go Ahead Eagles

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Adekanye speelde in de jeugdopleiding van Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool. In 2019 verkaste hij naar Lazio, waar hij zijn debuut in het profvoetbal maakte. Nadat een doorbraak uitbleef, werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Cádiz, ADO Den Haag en Crotone. Nu trekt hij transfervrij naar Go Ahead.

Hoewel al een hoop clubs op het cv van Adekanye staan, heeft hij geen spijt van zijn vele avonturen. "Daarnaast hebben mijn jaren in het buitenland me ook als mens verrijkt. Zo spreek ik inmiddels bijvoorbeeld vier talen: Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans. In 2019 wilde ik graag bij de 'grote jongens' aansluiten en Lazio Roma bood me die kans. In mijn eerste seizoen in Italië mocht ik gelijk wedstrijdminuten maken in de Serie A en Europa League", vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Adekanye wilde graag weer terugkeren naar Nederland. "Toen Go Ahead Eagles zich meldde, hoefde ik daar geen twee keer over na te denken", zegt hij. "De laatste vier wedstrijden van de club heb ik in Italië op de televisie bekeken. Wat me gelijk opviel, was hoe druk het in De Adelaarshorst op de tribunes was. Toen ik vervolgens de stadioncapaciteit opzocht, zag ik dat er zo'n 10.000 supporters in het stadion kunnen, maar ze maakten geluid voor 20.000. Echt fantastisch, dat trok me ontzettend aan."

Hét moment is aangebroken
Go Ahead geeft Adekanye de kans om zich te bewijzen in de Eredivisie. "Bobby is een talentvolle, dynamische buitenspeler met snelheid en creativiteit, die de afgelopen jaren voor grote clubs en in grote competities heeft gespeeld. Voor Bobby is nu hét moment aangebroken om veel wedstrijden te gaan spelen en die kans krijgt hij op Eredivisie-niveau bij Go Ahead Eagles", aldus technisch manager Paul Bosvelt.

Reacties

Serie A

gerelateerd