'FC Utrecht komt in zoektocht naar ervaring uit bij Amrabat'

22 juni 2022, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nordin Amrabat moet deze zomer een van de belangrijke aanwinst van FC Utrecht gaan worden. De oud-international van Marokko moet de selectie van trainer Henk Fraser voorzien van de nodige ervaring. Amrabat staat momenteel nog onder contract bij het Griekse AEK Athene.

Utrecht zag tot op heden al basisspelers als Joris van Overeem, Simon Gustafson en Willem Janssen vertrekken. Daarnaast verwacht men in De Domstad dat ook Adam Maher nog een nieuw avontuur zal vinden, terwijl er tevens veel interesse is voor Othmane Boussaid en Quinten Timber. Daarom zijn nieuwelingen deze zomer een vereiste en volgens Voetbal International staat Amrabat erg hoog op het lijstje.

De 35-jarige aanvaller wil graag terug naar Nederland en schijnt topfit te zijn. Toch zal AEK hem niet zomaar laten vertrekken. De routinier is een belangrijke kracht in Athene, waar hij nog een contract voor een jaar heeft. Utrecht denkt er serieus over na om komend seizoen in een 3-5-2 formatie te gaan spelen. Daar zou Amrabat, die ook als wingback uit de voeten kan, uitstekend in passen.

Amrabat heeft al meedere keren geopperd dat hij een terugkeer op de Nederlandse velden wel ziet zitten. Hij speelde in Nederland al voor FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV. In 2011 liet hij de Eredivisie achter zich om achtereenvolgens uit te komen voor Kayserispor, Galatasaray, Málaga, Watford, CD Leganés, Al-Nassr en momenteel dus AEK. Utrecht en Amrabat zijn tot nu toe stil over de mogelijke transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen