Fortuna Sittard wil doorpakken en hengelt naar Van der Water

22 juni 2022 – Silvester van der Water staat hoog op het verlanglijstje van Fortuna Sittard. De club uit Limburg wil niet langer degradatievoetbal spelen in de Eredivisie en heeft wilde plannen. Na de entree van Burak Yilmaz moet Van der Water de volgende verrassende nieuweling worden.

Fortuna Sittard wil doorpakken en hengelt naar Van der Water

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van der Water staat momenteel onder contract bij het Amerikaanse Orlando City. Die club is volgens onder meer De Telegraaf en Voetbal International wel bereid om mee te werken aan een vertrek. De aanvaller komt weinig aan spelen toe en ligt nog tot 31 december 2023 vast in het Orlando City Stadium. De Amerikanen laten hem echter niet voor een appel en een ei vertrekken.

Orlando betaalde begin 2021 namelijk 1,2 miljoen euro om Van der Water over te nemen van Heracles Almelo. De club wil nu een gedeelte van die transfersom terugzien en ook het salaris van de aanvaller kan een mogelijk probleem zijn. Fortuna is overigens niet de enige met belangstelling in de ex-speler van Almere City. Ook FC Utrecht houdt de situatie van Van der Water in de gaten.

De 25-jarige aanvaller speelde tot nu toe 33 wedstrijden voor Orlando. Daarin was hij goed voor drie treffers en fungeerde hij twee keer als aangever. Bij Fortuna heeft men er vertrouwen in dat Van der Water vaker belangrijk zal zijn. De club uit Sittard presenteerde dinsdag al Yilmaz en willen ook graag langer door met de ervaren Griekse verdediger Dimitrios Siovas.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd