Waarom de rechtszaak tegen Promes nog niet is geweest

22 juni 2022 – Quincy Promes was onlangs met FC Barcelona-aanvaller Memphis Depay te zien in Ghana. Dat zorgde voor veel ophef op sociale media, aangezien Promes verdacht wordt van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij in Abcoude. Waarom is de zaak van de aanvaller van Spartak Moskou nog niet voor de rechter verschenen?

Waarom de rechtszaak tegen Promes nog niet is geweest

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bekend is dat Memphis en Promes zeer goed bevriend zijn en dat was deze week opnieuw te zien. De twee voetballers waren samen te zien in Ghana, waar ze met jonge kinderen aan het voetballen waren op een zandveldje. De aanwezigheid van Promes zorgde echter voor de nodige reacties, aangezien de zaak-Promes nog steeds niet heeft plaatsgevonden.

In gesprek met de NOS laat het Openbaar Ministerie weten dat het de zaak-Promes 'zo spoedig als mogelijk' wil behandelen, nadat het proces eerder niet van start kon gaan. "De inhoudelijke behandeling stond aanvankelijk gepland voor 31 maart. Op 23 maart heeft de rechtbank Amsterdam echter laten weten dat die zitting helaas zou worden aangehouden in verband met ziekte van een van de procesdeelnemers. Het is voor alle betrokkenen teleurstellend dat de inhoudelijke behandeling moest worden uitgesteld, anders had er naar alle waarschijnlijk al in april 2022 een vonnis in deze zaak gelegen", aldus het OM.

Het doel van het Openbaar Ministerie is om de zaak dit jaar nog te laten behandelen in de rechtbank van Amsterdam. Volgens de raadsman van het slachtoffer heeft de zaak ook haast nodig, aangezien hij denkt dat het uitstellen invloed kan hebben op de strafeis. "Een rechter houdt rekening met een redelijke termijn, en het is in december al twee jaar geleden dat hij werd aangehouden", zegt de strafpleiter tegenover de NOS.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd