PSV heeft beet: Hoever komt op huurbasis naar Eindhoven

23 juni 2022 – PSV raast door op de transfermarkt. Nadat de Eindhovenaren begin deze week de komst van doelmannen Boy Waterman en Walter Benítez bekend maakten, kondigen ze donderdagochtend de huurtransfer van Ki-Jana Hoever aan. De verdediger wordt op huurbasis overgenomen van Wolverhampton Wanderers. Van een koopoptie is geen sprake. 

PSV heeft beet: Hoever komt op huurbasis naar Eindhoven

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De komst van Hoever hing al even in de lucht. Hij werd woensdagmiddag al gespot in de omgeving van het Philips Stadion. De huurtransfer is nu dus in kannen en kruiken. ''Ik ben hartstikke blij dat nu hier ben'', zegt de 20-jarige Hoever op de clubsite over zijn stap naar PSV. ''Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met Ruud van Nistelrooij was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen.'' Voor PSV is Hoever de derde aanwinst voor komend seizoen. ''Ik ben een rechtsback met snelheid en overzicht. Het voetbal dat de trainer wil spelen, past daarbij.''

Hoever speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax, alvorens in de zomer van 2018 de overstap te maken naar Liverpool. De vleugelverdediger kwam uiteindelijk vier keer in actie voor de hoofdmacht van de Engelse topclub. Twee zomers geleden verruilde hij Liverpool voor Wolverhampton Wanderers. Hoewel de Wolves een kleine vier miljoen euro betaalden voor zijn komst, kwam hij vooralsnog pas 25 keer in actie voor de nummer acht van het afgelopen seizoen in Engeland. Hoever heeft desondanks veel opgestoken van zijn tijd in Engeland. ''In de Premier League heb ik op hoog niveau gespeeld en getraind. PSV speelt in Nederland om de prijzen en speelt Europees voetbal. Naar die nieuwe ervaring kijk ik enorm uit'', aldus de verdediger. 

Geen optie tot koop
PSV is er niet in geslaagd om een optie tot koop te bedingen. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad omdat Wolverhampton Wanderers daar geen trek in had. Hoever heeft bij de Engelse middenmoter nog een contract tot de zomer van 2025. 

Reacties

PSV

gerelateerd