Opmerkelijk: Europa League-winnaar stopt op al op 29e

23 juni 2022, 16:59

Eintracht Frankfurt-verdediger Martin Hinteregger heeft al op 29-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn loopbaan. De verdediger had weliswaar nog gewoon een doorlopend contract tot en met de zomer van 2024, maar is er met zijn Duitse werkgever uitgekomen om de verbintenis te ontbinden. De Oostenrijker kende een roerig profbestaan.

Zo werd de laatste jaren duidelijk dat Hinteregger in het verleden te kampen had met ernstige gok- en drankverslavingen. Recentelijk kwam hij ook nog in opspraak door een voetbaltoernooi te organiseren voor extreemrechtse politici onder wie Heinrich Sickl, iets waarvoor hij later overigens wel zijn excuses aanbood. Hinteregger gaf aan niet op de hoogte te zijn en verbrak alle banden met Sickl.

Sportief ging het de ruim zestigvoudig international van Oostenrijk wel voor de wind, want met Eintracht Frankfurt won hij afgelopen seizoen nog de Europa League. Hoewel hij geen vaste basiskracht was, kwam hij wel tot een flink aantal wedstrijden voor zijn werkgever in het afgelopen seizoen. Eerder kwam Hinteregger uit voor onder anderen FC Augsburg, Red Bull Salzburg, Borussia Mönchen Gladbach en Feldkirchen.

Lees ookHinteregger ziet Götze graag als ploeggenoot; nieuwe poging uit Miami

"Afgelopen herfst begon ik al na te denken over het stoppen aan het einde van dit seizoen. Ik zat in een moeilijke periode op het veld: ik speelde niet goed. De overwinningen voelden niet meer zo goed en elke nederlaag deed twee keer zoveel pijn als normaal", vertelt hij op de clubsite over zijn beslissing. "De winst van de Europa League motiveerde me enorm en het voelt goed afscheid te nemen met zo'n grote prestatie. Ik heb ervan genoten, omdat ik wist dat het mijn laatste feestje was. Eintracht is voor mij een tweede thuis geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen