FIFA maakt samenstellen WK-selectie makkelijker voor Van Gaal

24 juni 2022 – Bondscoach Louis van Gaal krijgt het dit najaar iets makkelijker met het samenstellen van de WK-selectie van Oranje. De FIFA maakte donderdagavond namelijk bekend dat landen niet 23, maar 26 spelers mee mogen nemen naar Qatar. Diezelfde aanpassing werd ook al gedaan op het EK van 2021.

FIFA maakt samenstellen WK-selectie makkelijker voor Van Gaal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Net als toen is ook de coronapandemie en de gevolgen daarvan nu een van de redenen voor het vergroten van de selecties. Ook het feit dat dit WK in de winter wordt gespeeld, waardoor het voetbalseizoen als geheel er anders uitziet, draagt eraan bij dat dit besluit is genomen.

De vijftien wisselspelers die elke selectie door dit besluit heeft, mogen ook allemaal op de reservebank plaatsnemen. Dat is anders dan op het afgelopen EK, toen er per wedstrijd drie spelers vanaf de tribune moesten toekijken. In totaal mag er 26 man in de dug-out plaatsnemen: naast de vijftien reserves is er dus plek voor elf stafleden (waarvan verplicht één dokter).

Naast de aanpassing voor de definitieve selecties staat de FIFA ook aanzienlijk grotere voorselecties toe. In plaats van 35 spelers, mogen er in aanloop naar het WK liefst 55 namen op de lijst staan. Op 13 november moeten alle definitieve selecties bekend zijn. 

Reacties

Oranje

gerelateerd