Fraser over verwachtingen bij FC Utrecht: "Dat triggert mij ook"

24 juni 2022 – Henk Fraser is begonnen als nieuwe trainer van FC Utrecht. De trainer stond op zijn eerste dag direct de pers te woord, waarbij hij onder meer inging op de verwachtingen van de club. Een concrete doelstelling wilde hij niet noemen.

Fraser over verwachtingen bij FC Utrecht: "Dat triggert mij ook"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Er wordt altijd van je verwacht dat je iets uitspreekt", zo begon Fraser als antwoord op die vraag in gesprek met Voetbal International. "Het liefst iets wat onmogelijk is. Dan kunnen mensen later zeggen: 'wat een idioot'. Doe je het niet, dan zeggen ze: 'wat een gebrek aan ambitie'. Ik vind dat altijd heel lastig. We hebben een groep die budget-overschrijdend kan presteren en daar moeten we voor gaan. Dat levert altijd iets moois op."

Hij wees op FC Twente, dat vorig seizoen afsloot met een knappe vierde plaats. "Er is altijd wel een ploeg die kan verrassen. Dat heeft Twente fantastisch gedaan. AZ is al heel lang bezig de top drie aan te vallen. Je ziet hoe lang het duurt voor dat structureel kan. Ik vind dat Pascal Jansen een fantastische prestatie heeft geleverd. Ik vind dat we dat met Utrecht ook moeten nastreven. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar bij AZ hebben ze er ook lang over gedaan. FC Utrecht komt ook van heel ver en is een stabiele club geworden."

De eerste stap, constanter presteren, is volgens Fraser gezet door technisch directeur Jordy Zuidam.  "Ik vind dat hij dat fantastisch heeft gedaan. Het is nu zo dat je als Utrecht als zevende eindigt, een normale positie gezien je budget, en iedereen heeft kritiek. Het is hetzelfde als wanneer de hockeydames, die altijd goud halen, terugkomen met brons. Dan zijn we teleurgesteld. Dat hebben FC Utrecht en Jordy gecreëerd. We zijn niet meer tevreden met een zevende of zesde plek. Dat triggert mij ook."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd