Transferweekje: Luuk en Frenkie zijn gewild, drukte bij Ajax

25 juni 2022, 12:00

De transfermarkt gaat bijna open, maar er wordt nu al volop gehandeld. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Eindhoven blijft dromen over De Jong

De droom van veel PSV'ers deze zomer? Dat is natuurlijk de terugkeer van Luuk de Jong in het Philips Stadion. De spits zit na een uitleenbeurt aan FC Barcelona op een dood spoor bij Sevilla en mag daar vertrekken. Toch is de komst van De Jong allesbehalve een zekerheidje. De 31-jarige aanvaller werd namelijk door ESPN gelinkt aan het Mexicaanse Toluca, terwijl het Eindhovens Dagblad weet dat Besiktas uit Turkije ook interesse heeft. In Eindhoven heeft men overigens ook meerdere ijzers in het vuur. Volgens het ED doen ook de namen van Wilfried Gnonto (FC Zürich) en Roko Simic (RB Salzburg) de ronde in De Lichtstad.

United moet ver gaan voor wens Ten Hag

Manchester United en FC Barcelona zijn nog steeds vol in onderhandeling als het gaat om Frenkie de Jong. De gesprekken tussen de Europese giganten duren al een paar weken en vooralsnog lijkt er weinig schot in de zaak te zitten. Inmiddels is volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano wel duidelijk dat de Catalanen minimaal 86 miljoen euro willen hebben voor de middenvelder. Barcelona wil namelijk zekerheid over een vaste transfersom, terwijl United tot op heden zestig miljoen plus eventuele bonussen heeft geboden. Dat is dus niet voldoende om de handen met Barça te kunnen schudden.

FC Utrecht hoopt Feyenoord af te troeven

Het begint er steeds meer op te lijken dat we Bas Dost na de zomer weer in de Eredivisie kunnen bewonderen. De boomlange spits is transfervrij na zijn vertrek bij Club Brugge en wil graag terugkeren naar Nederland. Er wordt dan ook volop gespeculeerd over de nieuwe werkgever van de oud-international. Feyenoord liet al weten hem graag welkom te heten, daarna kwam zijn ex-club FC Emmen op de proppen met belangstelling. Een avontuur in De Kuip of De Oude Meerdijk lijkt het niet te worden. Volgens De Telegraaf en Voetbal International is FC Utrecht druk bezig om Dost als nieuwe targetman naar Stadion Galgenwaard te halen.

Bayern München komt verrassend uit bij Ronaldo

Terwijl Erik ten Hag zich met Manchester United vooral richt op het aantrekken van De Jong, moet hij rekening houden met het vertrek van Cristiano Ronaldo. De transfercarrousel draait namelijk op volle toeren en ook de Portugees lijkt in te kunnen stappen. Bayern München wist zich al te versterken met Sadio Mané van Liverpool. Die transfer kan een overgang van Robert Lewandowski naar FC Barcelona in een stroomversnelling brengen. Volgens diverse media in Spanje en Engeland gaan de Duitsers zich bij een vertrek van Lewandowski melden op Old Trafford. Ronaldo wordt dan genoemd als de ideale opvolger.

Transfergeweld barst los in Johan Cruijff ArenA

Na Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui (beiden Bayern München) gaat Ajax opnieuw een basisspeler verliezen aan de Bundesliga. Sébastien Haller staat op het punt om zijn miljoenentransfer naar Borussia Dortmund af te ronden. De nieuwe trainer Alfred Schreuder moet er serieus rekening mee houden dat hij nog meer sterkhouders kwijt zal raken. Volgens transferspecialist Romano wordt Antony begeerd door Manchester United en staat Lisandro Martínez op het lijstje van Arsenal. Daarnaast weet Voetbal International te melden dat RB Leipzig werk wil gaan maken van de komst van Edson Álvarez. Het worden drukke maanden voor Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra.

Geluiden over Bergwijn lijken voorbarig

Veel fans van Ajax zullen opgelucht ademhalen als Steven Bergwijn daadwerkelijk zijn handtekening heeft gezet onder een contract bij de Amsterdammers. De aanvaller van Tottenham Hotspur wordt al een jaar in verband gebracht met een transfer naar de Johan Cruijff ArenA. Deze week leek er een doorbraak te zijn in de onderhandelingen tussen Tottenham en Ajax, zo wist The Athletic te melden. De kampioen van Nederland zou 25 miljoen euro neerleggen, maar volgens Mike Verweij van De Telegraaf is daar niets van waar. Toch verwacht de clubwatcher wel dat Bergwijn na de zomer in de Eredivisie te zien zal zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen